שלום רב,
לאחר שימוע ויומיים המתנה בבית (חופשה מאולצת על חשבון ימי החופשה שלי- נותרו לי 3) פוטרתי טלפונית לאחר 11 חודשי עבודה (פחות שבוע) .
אין לי חוזה העסקה אישי, אלא רק שתי שורות במייל הקובעות כי משך שעות העבודה הינן 9 שעות ליום, 5 ימים בשבוע וגובה השכר אשר יעלה לאחר חצי שנה בסכום סימלי.ושכל שאר התנאים בכפוף לחוק.
נאמר לי כי לא ישולמו לי שעות נוספות אולם בפועל נאלצתי להשאר פעמים רבות מעבר לזמן בשל עומס רב של עבודה ואף המעביד התריס לי לעשות כן באם איני מספיקה.
יש לציין כי יש לי ביטוח מנהלים וביטוח פנסיוני (חצי חצי).
ברצוני לדעת מהן הזכויות שמגיעות לי והאם אני יכולה לדרוש את היומיים שנוכו לי מימי החופשה שלי חזרה וכן האם אני יכולה לדרוש שעות נוספות (יש לי דוח נוכחות מפורט לכל חודש וסך כולל של מספר השעות בתלוש המשכורת)
תודה רבה
ראשית, בוודאי שהינך יכולה לדרוש את מלוא השעות הנוספות, כמו כן כולי תקווה כי יש בידך את העתק דו"ח הנוכחות שכן רק כך תוכלי להוכיח שעות נוספות בפועל.
שנית, פיטורים אמורים להיעשות בכתב ולא בשיחת טלפון. מה בנוגע לימי הודעה מוקדמת? מגיעים לך 30 ימי הודעה מוקדמת. כמו כן, לאור העובדה כי פוטרת ממש בסמיכות לתקופת השנה הרי שניתן לתבוע דמי פיצויים.
נא פני לייעוץ אישי בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר