מזה 7 שנים אני עובדת במקום עבודתי.וממלאת את תפקידי במסירות ונאמנות.בשנתיים שלוש הראשונות לעבודתי היה הבוס נוהג לצעוק להתעצבן להטיל את חיתתו והדבר הפך לנורמה שכולם הורגלו אליה ושתקו. וספגו.בשנים האחרונות "נרגע" הבוס אך לאחרונה שבה התנהגותו להיות רגנית צעקנית.עליי לציין שצעקותיו ואופן התנהגותו משפיע עליי לרעה גורם לי לדפיקות לב לחץ נפשי עצב וחוסר חשק להמשיך במקום זה למרות אהבתי הרבה לעיסוקי.עליי לציין שאהנני בת 54 ועברתי סרטן ממנו הבראתי. (הסרטן הנ"ל נגרם ממחלת עור מסויימת שלפעמים הופכת לסרטן ממאיר.) אחת הסיבות הוא מתח נפשי כנראה.אני חוששת להמשיך ולספוג את התנהגותו הפוגעת של הבוס שעלולה לפגוע בי אולי.בכוונתי להתפטר ...האם מגיעים לי פיצויי פיטורין? אייך ניתן להוכיח שהנני מרירה עצובה וחסרת מוטיבצייה להמשיך?ניסיתי להבליג, לשכוח לסלוח (מחר יום חדש) אך הדבר חוזר על עצמו וכל פעם שורפת יותר.
ראשית, הינך יכולה לנסות ולהקליט את המעסיק ביחסו המבזה, כמו כן את יכולה לנסות ולהקליט את מירמור העובדים בעניין זה.
בכל מקרה כאשר תצליחי להשיג לידך הוכחות בדבר היחס הנ"ל הינך יכולה להודיע על כוונתך להתפטר בגין הרעת תנאים ויחס מבזה במקום העבודה ועל כן תהיי זכאית לפיצויים, אשר לעניות דעתי יתקבלו רק לאחר תביעה משפטית.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר