שלום,
ברצוני להתייעץ לגבי 2 סיטואציות בעבודה
1) אני עובד בחברה כשנתיים במהלכם עברתי בין 3 תפקידים, כאשר בתפקיד האחרון אני נמצא כחצי שנה.
עקב קיצוצים, הוחלט להפחית לי את החזר הנסיעות מסכום של כ-550 שקלים ל160 בטענה שזהו עלות כרטיס החופשי-חודשי ממקום מגוריי.
הבעיה היא, שאני גר ביישוב ליד, שהחברה לא מספקת אליו הסעות ולכן הייתי מגיע עם הרכב
כעת שאני רוצה להגיע רק עם אוטובוסים אני לא יכול כי הוא לא פעיל במהלך המשמרות שלי (עבודה עד חצות + סופ"ש)
האם מותר לחברה במקרה כזה לבצע לי שינוים בהחזר הנסיעות ובמידה וכן האם חייבים לספק לי הסעה מהבית בשעות שאין אוטבוסים?
2) כאשר עברתי לתפקיד הנוכחי, החתימו אותי על טופס שאומר שלא משלמים לי יותרי הפסקות ולמעשה על כל יום מורידים לי 40 דקות מהמשכורת (לצערי לא ייחסתי לזה חשיבות בזמנו... ).
העניין הוא כזה, סוג העבודה שלי הוא של מן חמ"ל כזה מה שאומר שגם בהפסקות אני צריך להיות זמין, באמצע שבוע הם מתרצים את זה
בעובדה שמישהו מתפקיד מקביל יכול לגבות אותי (לא תמיד אפשרי או קורה) אבל לעומת זאת בסופ"ש אני עובד לבד ואין מי שיגבה אותי, האם זה חוקי ומה אפשר לעשות בנושא? העלתי את זה בפני החברה ואמרו שיבדקו אבל זה היה לפני חודשיים ולא ממש ממהרים לחזור אליי...
תודה רבה
התשלום המקסימלי כיום ליום עבור נסיעות עומד על 23.7 ש"ח או לפי כרטייסיית חופשי חודשי, לפי הנמוך.
במידה ואין לך אוטובוס בשעות העבודה, אזי המעסיק צריך לשלם לך את התשלום המקסימאלי.
שים לב, שההפחתה בנסיעות עלולה להוות הרעת תנאים.
לגבי ההפסקות: אם גם בהפסקה אתה צריך להיות זמין, הרי שבד"כ המעסיק לא יכול להפחית משכרך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר