אני עובדת 4 ימים בשבוע בין השעות 08:00-17:00.
בחודשים הראשונים לעבודתי, כאשר חישבתי את השעות הנוספות, משכורתי היתה מדוייקת ולכן לא ראיתי לנכון לשאול אם קיבלתי תמורה עבור השעות הנוספות, מה גם שהדבר נראה לי כמובן מאליו. חשוב לציין כי אין לי חוזה, אך התבצע סיכום בע"פ לפיו אני אמורה לקבל סכום מסויים פר שעה.
במשכורתי האחרונה, לאחר חישוב, נוכחתי לראות שלא שולמו לי השעות הנוספות. הווה אומר - כל שעה 9 כולל ואילך 125%.
כאשר פניתי להנהלת חשבונות - נאמר לי כי הם לא משלמים שעות נוספות לאף עובד (מה שהתברר לי כנכון - אך לדעתי, לא צודק בעליל) וכי אינני יוצאת דופן. בנוסף ציין את העובדה כי אני עובדת רק 4 ימים בשבוע...
1. אני מבולבלת לגמרי ואשמח אם תוכלו לבאר עבורי את הסוגיה: האם במקום עבודה בו עובדים 9 שעות כל יום (פרט לשישי) - העובד זכאי לתשלום שעה נוספת על השעה ה-9?
שאלה נוספת, כעיקרון, האם אני זכאית לשעות נוספות או לאו גם אם אני עובדת 3 ימים בשבוע?
תודה מראש!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
השאלה היא, האם הינך מוגדרת שעתית או שמא את מוגדרת עובדת בשכר?
עובד בשכר הינו עובד ששכרו קבוע בכל חודש.
עובד שעתי - שכרו יקבע בהתאם לשעות העבודה.
באם הינך עובדת שעתית, הרי שמניין השעות הנוספות יהיה רק לאחר 186 שעות עבודה מלאות בחודש.
עובד בשכר מעבר לכל שעה 9 במקום העבודה תחשב כשעה נוספת.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
ציינת שאם היא עובדת שעתית, הרי שמניין השעות הנוספות יהיה רק לאחר 186 שעות עבודה מלאות בחודש.
כמדומני שהחישוב 186 שעות, הוא אך ורק השעות הרגילות(ללא השעות הנוספות) לדוגמה אם עבדה יום אחד 10 שעות ביום, נחשב את אותו יום כ-9 שעות רגילות?
אלא א"כ אני טועה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר