הי,אני עובדת שנה ו11 חודשים כעוזרת בית פעם בשבוע אצל משפחה נחמדה מאוד.לפני מספר שבועות עדכנה אותי הגברת שהם רוצים להתקין מצלמות בבית משום שהיא חושדת במטפלת כי היא גונבת לה חפצים,וכי היא מסרה תלונה במשטרה ולחברת הביטוח על אנשים שברשותם נמצא מפתח לבית.אני נשארתי בהלם..וזרמתי כי ידעתי שאני בסדר גמור. היום נכנסתי לעבודה ולהפתעתי מצלמות מותקנות על כל פינה בבית,הרגשתי חשופה בלי פרטיות מבוישת וממש חרדתית אפילו פחדתי לשתות(: השאלה היא האם אני יכולה להתפטר בטענה לשינוי תנאי עבודה?והאם מגיעים לי פיצויים הבראה וחופש שנתי על פי חוק?אשמח לתשובה אור
"ביתו של האדם מבצרו". זכותו של אזרח לנהוג ברכושו כפי הנראה לו ובתנאי שאין בכך פגיעה בפרטיות של בני ביתו, אורחיו ושכניו.
במקרה דנן, אין מדובר במקום עבודה ציבורי הומה אדם, אלא בביתו של אזרח הרוצה כך אני מניח להגן על רכושו בהיעדרו.
מדבריך ניתן להבין כי הותרעת על הכוונה להציב מצלמות, כך שיכולת להערך לכך מראש ולהתריע בפני מעסיקתך את השגותיך.
יש לבדוק כי אמנם המצלמות הוצבו במקומות מרכזיים בבית ולא במקומות בהם קיימת פגיעה בצנעת פרט ובפרטיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר