יש לי עוזרת בית שהחלה עבודתה ב 07.2005, עובדת פעם בשבועיים 4 שעות וחצי ומקבלת 170 ש"ח (כ 40 ש"ח לשעה ), אנחנו עוברים דירה במרחק של כ 10ק"מ מהבית הנוכחי והיא מוכנה להמשיך לעבוד בתעריף של 50 ש"ח לשעה. אם אינני מעוניינת להעסיקה בתעריף זה האם מגיעים לה פיצויים ? מה החוק אם כעת היא בת 64 ?
ראשית, עליך לעשות לעובדת שימוע ולהודיע לה כי עקב המעבר אתם מפטרים אותה.
האם הפרשתם לגברת דמי פנסיה כחוק? באם לא הינכם בבעיה קלה.
גילה הוא בעייתי אך עשו פרוטוקול לשימוע והכינו לה מכתב פיטורים המפרט את העובדה, כי הפיטורים הם בשל המרחק ותו לא.
עליכם לשלם לגברת הודעה מוקדמת יחסית וגם כמובן פיצויים בחישוב של ממוצע של שנה אחורה!
בהצלחה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה רבה על התשובה המהירה, אבל המרחק אינו הבעיה, היא כן רוצה להמשיך לעבוד אך בתעריף יותר גבוה ב 10 ש"ח לשעה, השאלה אם אני לא מסכימה האם אני חייבת לשלם פיצויים ? מבחינתי יכולה להמשיך לעבוד באותו תעריף.
אם כך אזי אין לה זכות לפיצויים, תקליטי אותה בבקשה אומרת לך שהיא דורשת יותר כסף ולמה? באם העניין הוא נסיעות תהיי מוכנה לשלם לה נסיעות גבוהות יותר בהתאם למרחק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר