הנני עובד כ 3 שנים במקום עבודתי בדרום, למן תחילת לימודי התואר. כעת משסיימתי לימודי ועקב מעבר לצפון על מנת להתגורר עם אשתי שכבבר עברה לצפון לפני מספר חודשים, לומדת ועובדת שם. הגשתי השבוע את התפטרותי ולמיטב הבנתי הנני זכאי בשל כך לפיצויים כאילו פיטרו אותי. להפתעתי הם טוענים כי המרחק הנדרש (40 ק"מ) הוא מהיישוב בו התגוררתי לפני שהתחלתי לעבוד וללמוד לבין היישוב אליו אני עובר ולא כפי שאני הבנתי את החוק שהמרחק צריך להיות בין היישוב בו אני מתגורר כבר 4 שנים ועובד בו לבין היישוב אליו אני עובר.
אבקש את דעתכם המקצועית בנידון, האם אני זכאי לפיצויים?
היה והיישוב בצפון אליו הינך עובר הינו אזור פיתוח, תהא זכאי לפיצויי פיטורים. היה ולא, אינך זכאי לפיצויי פיטורים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
מה שאתה אומר לא מדויק, לשון החוק היא זו :
. העתקת מקום מגוריםיכולה להיחשב כפיטורים המזכים בפיצויי פיטורים במקרים הבאים
א. מעבר לישוב באזור פיתוח/חקלאי/התנחלות מישוב שאינו באזור פיתוח/חקלאי/התנחלות בתנאי שיתגורר שם לפחות 6 חודשים לפחות.
ב. לרגל נישואין – אל היישוב בו התגורר בן הזוג טרם הנישואין, כל עוד המרחק בין מקום המגורים החדש למקום המגורים הקודם הוא למעלה מ-40 ק"מ, ומקום המגורים החדש רחוק יותר מקום העבודה מאשר מקום המגורים הקודם.
אני מדבר על סעיף ב' וחוזר על השאלה הקודמת, מאיפה מודדים את ה40 ק"מ? מהיישוב בו אני עובד ומתגורר כעת ליישוב החדש או מהיישוב בו התגוררתי לפני השבאתי לפה לעבוד ליישוב החדש?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר