שלום, בתאריך ה 31.1.11 עברתי תאונת דרכים בדרך לעבודה.פוניתי לבית החולים ומאז אני בימי מחלה עד התאריך 26.7.11 שניתנו לי על ידי רופא תעסוקתי שקבע שאני לא כשירה לעבודה.כרגע אני מחכה לוועדה רפואית לגביי המשך טיפול. במקצועי אני סוכנת בדים והעבודה היא פיזית עם הליכה ממושכת כ 5 שעות ביום. אתמול בתאריך ה 29.6.11 פוטרתי מהעבודה הבוסית אמרה שאני אקבל את כל מה שמגיע לי לפי החוק. השאלה שלי היא כזו בחודשים האחרונים למרות שלא עבדתי המשכתי לקבל תשלומים על עמלת מכירות.. התשלום האחרון היה על סך 1600 ש"ח עמלת מכירות והבוסית הוציאה לי תלוש משכורת.. האם הפיצויים יחושבו על 1600 ש"ח לפי מספר השנים שאני עובדת שם ? אני עובדת שם 3 שנים והמשכורת הבסיסית שלי היא 4.500 ש"ח לחודש+ עמלת מכירות.. אשמח לקבל תשובה כי אני מרגישה שהבוסית שעד היום סירבה לפטר אותי.. מתכננת לשלם לי פיצויים נמוכים מאד..תודה רבה
אז כך:
ראשית אין לפטר עובדת בזמן חופשת המחלה! יש להמתין עד תום זמן חופשת המחלה לזמן את העובדת לשימוע טרם פיטורים ורק אח"כ לפטר אותה מטעמים מוצדקים (בטח לא בגלל שהיא פצועה /ואו משהו דומה). בכל מקרה פיצויי הפיטורים צריכים להיות שכר בסיס + עמלות ממוצעות לשנה אחורה.
לעניות דעתי מדובר בפיטורים שלא כדין!
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר