אני עובדת במוקד באחת מחברות התקשורת, הנוהל לגבי הפסקות הוא כי אנו יוצאים במשמרת של 8 שעות להפסקה ארוכה של 30 דק', הפסקה קצרה של 10 דק' וניתן לנו עוד 10 דק' הפסקה לצורכי שירותים הבאת שתייה וכו', זמן ההפסקה ניספר באופן כללי וצריך להגיע ל50 דק' במשמרת של 8 שעות ולדיברי ההנהלה אנו צריכים לנהל את הזמן "טוב" כך שלא נחרוג...האם זה תקין?
אנו נמצאים כרגע בזמנים של לחץ ומתבקשים להתנדב לשעות נוספות ואף ל"כפולות" שהן משמרות של 12 שעות, לפעמים נוצר מצב שבו אנו חורגים מ12 שעות ובסוף החודש אנו מתבקשים לאפס את ה"חריגות" ל12 כלומר אם עבדתי לפי ההחתמה 12.15 אני צריכה לאפס ל12 שעות. האם זה תקין?
בעוד כחמישה חודשים אני ובעלי עוברים לגור באזור המרכז (כרגע באזור חיפה) האם אני זכאית לפיצויים?
אודה לכם לתשובתכם
ראשית, עניין ההפסקות לגיטימי.
באשר לאיפוס השעות מדובר בהליך שאינו תקין לכל הדעות ומכאן את יכולה לשאוב את הפיצויים שלך במקרה ותתפטרי ולא ממעבר לעיר ת"א (שאינה עיר פיתוח לכל הדעות). עליך להודיע למעסיקך חודש לפניי ההתפטרות על כך כי מדובר בהרעת תנאים לה אינך מתכוונת להסכים וכי את מתפטרת בשל כך ודורשת פיצויים בגין הרעת תנאים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר