אני עובדת ממאי 2010במשק בית - 30 שעות חודשי בממוצע. יום קבוע בשבוע. ביום 27/6/2011, הודעתי למעסיקה שלי שעליה לשלם לי בעבור הבראה, ימי חופשה ימי חג וגם קרן פנסיה (אציין כי הנ"ל לא פתחה קרן פנסיה עבורי)., שאם לא כן אאלץ להתפטר.
הנ"ל אמרה שתבדוק את העניין עם רואה החשבון שלהם ותחזיר לי תשובה בעניין.
אני הייתי אמורה לעבוד אצלה ביום 4/7/2011 אך הנ"ל שלחה לי הודעה ביום 3/7/2011 בשעות הערב המאוחרות כי היא אינה רוצה שאגיע לעבוד באותו היום.
הכוונה ליום העבודה הקבוע שיצא ב -4/7/11. אציין כי בהודעה היא כתבה שהיא תגיע להעביר לי צ'ק + מכתב שביקשתי ממנה על תקופת העבודה שלי אצלה.
למחרת ניסיתי ליצור קשר ואף שלחתי לה הודעות., לבסוף הצלחתי להשיגה טלפונית , אך השיחה נותקה . מאז אני לא מצליחה לתקשר איתה, אני שולחת לה הודעות כדי שתגיד לי אם אני ממשיכה לעבוד אצלה ., אך הנ"ל לא משיבה להודעות ולא יוצרת קשר כלל. הייתי רוצה לדעת אם אני היום שולחת לה מכתב וכותבת לה שעקב הרעת תנאים אני מפסיקה את עבודתי אצלה ומבקשת פיצויים? או לדרוש את התנאים הסוציאלים המגיעים לי עפ"י חוק, לתת לה הודעה מוקדמת של יום בחודש ולבדוק מה קורה?
באם היא מבקשת שלא אגיע לעבודה הרי זה נחשב לפיטורים איך נכללים ימי ההודעה המוקדמת באם היא מבקשת שלא אגיע?
האם אני יכולה לחייב אותה עבור יום העבודה שבוטל? ב-4/7/11
אם הופסקה עבודתי עקב הדרישה לתשלום ולא קיבלתי מכתב פיטורים האם נחשב לפיטורים כחוק?
ראשית,
בגין יום העבודה שביטלה פחות מ24 טרם יום העבודה הרי שניתן לתבוע אותה בגין אותו היום. למעשה מעסיקתך פיטרה אותך ללא הודעה מוקדמת וללא כל הזכויות הנלוות שאותן דרשת ובצדק! עליך להוציא למעסיקתך מכתב דרישה בגין אותן זכויות ובנוסף פיצויי פיטורים והודעה מוקדמת כמו כן, הרי שמדובר בפיטורים שלא מתוך תום לב ובחירה ריאלית של המעסיק וניתן לתבוע בגין עילת הפיטורים גם כן.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר