שלום רב!
אני עבדתי בחברה כמעט 4 וחצי שנים.לפני קצת יותר מחודש התפטרתי. מהרגע בו התפטרתי התחילו כל מיני בעיות מצד החברה בה עבדתי:
1. בגלל שעבדתי בחברת אינטרנט היה לי מנוי עובדים ללא התחייבות. שבוע אחרי שהתפטרתי והתקשרתי לבטל מנוי נאמר לי כי החבילה שלי חודשה עם התחייבות לשנה באישור שלי (כאשר לא ביקשתי לחדש כי ידעתי שאני הולכת להתנתק ואף אחד גם לא דיבר איתי) .
2. כעבור 3 שבועות מהיום בו התפטרתי קיבלתי חשבונית עבור תשלום על הפלאפון שהיה לי מטעם העבודה. בחשבונית (שאגב היתה מוצדקת מבחינת השיחות וחבילה חודשית) להפתעתי גיליתי חיוב עבור החלפת מכשיר פלאפון. כשהתקשרתי לחברת הסלולאר לשאול על מה מדובר כי ברור שלא ביקשתי החלפת מכשיר. הנציגה אמרה לי (לפי מספר פניה שהופיעה בחשבונית) שבתאריך 2.6.11 התקשרתי למוקד וביקשתי להחליף את המכשיר (כאשר אני מתאריך 29.5.11 כבר לא עבדתי בחברה והפלאפון לא היה כבר ברשותי). זה אומר שמישהו מטעם החברה בה עבדתי התקשר למוקד שירות של אותה חברת סלולאר הזדהה בשמי וחברת הסלולאר חייבה את הכרטיס אשראי שלי שהיה מעודכן על המספר הזה למשך שנתיים וחצי האחרונות.
3. קיבלתי לאחרונה את "תלוש משכורת" האחרון שלי. להפתעתי גיליתי שאיכשהו אני במינוס 3645 שח עבור -90 שעות חופשה. אני יודעת שהיתי בהחלט במינוס שעות חופשה אך לא ברור לי איך התבצע החישוב שלפיו המשכורת שלי היתה 39.35 שח לשעה. בכל תלושי המשכורת שלי אני רואה תעריף לשעה 32 שח אז איך זה הגיוני.
4. בנוסף לכל מה שרשמתי החברה לא שילמה לי עבור 5 ימי מחלה שלקחתי בשבוע האחרון שלי בחברה- וזה למרות שהיתה לי יתרה של ימי מחלה והגשתי אישור מחלה מהרופא.
לדעתי כל הדברים שרשמתי כאן הם לא חוקיים- כך לפחות נראה לי. אשמח לקבל את דעתכם המקצועית בנושא- האם כל מה שקרה כאן חוקי או לא? תודה מראש, טניה
יש להפריד בין שניי הליכים שונים:
האחד יש לתבוע את החברה עבור ימי המחלה ואף בגין ניכויים שלא כדין בחישוב לא ראוי.
השני, עליך לתבוע את החברה כלקוחה בגין חידוש שלא כדין ולא על ידך וכן חיובים שלא נעשו על ידך ולהוסיף את מי שהיה אחראי על הפלאפונים בחברה שלך כצד שלישי שיסביר איך זה יכול להיות שכשלושה ימים לאחר עזיבתך את מקום העובדה ביקשת לשדרג לכאורה מכשיר!
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר