שלום, עבדתי כשנה וחצי בחברה גדולה, ב 5.5.11 היה יום האחרון בעבודה. את משכורת מאי קיבלתי ביוני (ב8/6). לא קיבלתי פיצויים והיו הרבה טעויות בנושא בהראה והודעה מוקדמת והודות לפורום זה, ביקשתי את ההפרשים ואני אמורה לקבלם החודש. לא שולם לי עדיין 3 ימים ועדיין לא קיבלתי פיצויים. השאלה שלי:
1. האם המעסיק ראשי לעכב פיצויי פיטורים?(במקרה שלי- מדובר במקום בירוקרטי , מח' שכר טענו שחברת מבטחים לא עונים להם, אני בעצמי התקשרתי, קיבלתי את הדוח והעברתי אותו למחלקת שכר בעבודתי )
2. לא שולם לי הכל- צריכים לשלם עוד 13 שעות - ושוב- אני פונה כל אחד אומר לי זה לא אני מטפל- מה אני יכולה לעשות וגם מבחינת החוק- האם מעסיק רשאי לגרום לכל העיכובים האלה ולכמה זמן?
תודה,עליזה
המועד לתשלום פיצויי פיטורים הוא ביום האחרון לעבודה אלא אם נקבע בהסכם קיבוצי ו/או הסכם אישי מועד אחר. לאחר שחלפו 15 ימים המועד הקבוע לתשלום פיצויי פיטורים, העובד זכאי לפיצויי הלנה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
כמובן, שעל המעסיק היה לשלם לך את שכר עבודתך במשכורתך האחרונה. גם במקרה זה, את זכאית לפיצויי הלנה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שלום רב, בהמשך לתשובה של עו"ד יערה רציתי שלאול כמה מגיע לי פיצוי י הלנה והאם אני יכולה ללשוח את הדרישה במייל למנכ"ל החברה שעבדתי בה או שצריך עו"ד? הרווחתי כ 6000 ש"ח ברוטו . כמו כן הביאו לי היום את טופס 161 (ביקשתי מעובד שיביא לי), ומהעבודה אמרו לי ללכת עם הטופס למס הכנסה, לבקש פטור ממס ורק אז אני צריכה לפנות לחברות מבטחים וכלל כדי שישחררו לי את הפיצויים. האם נכון כך לעשות? אני צריכה ללכת למס הכנסה? מצבי הכלכלי לא מי יודע מה האם יש תובע ציבורי או מישהו שיכול לעזור בעלות סמלית? תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר