שלום רב,
רציתי לברר, בחוק חופשה שנתית, על פי מה שקראתי באינטרנט, יש הבדל בין אנשים אשר עבדו מעל 74 ימים רצופים, לבין אנשים עבדו פחות מ74 ימים רצופים.
אני עבדתי במשרה על פי שעות, ולא עבדתי 74 ימים רצופים מעולם, אבל הייתי מועסקת על ידי החברה שנתיים וקצת... האם זה נחשב רצף של שנתיים? או שהרצף הוא רק כמה ימי עבודה רצופים באמת, של ראשון עד חמישי\שישי עבדתי...?
כי למעשה, בשלושת החודשים האחרונים לא עבדתי הרבה כי ידעתי שאני עוזבת, ולכן לקחתי פחות עבודה, ולכן מחשבים לי את דמי החופשה שהגיעו לי על פי משרה של מעל 74 ימים רצופים. ויוצא שאני מקבלת בערך 2000 ש"ח פחות ממה שהיה מגיע לי אם לא הייתי עובדת מעל 74 ימים רצופים, ולכן חשוב לי לדעת איך החוק מתייחס לזה.
בנוסף, אשמח לדעת דבר נוסף: אני הייתי חתומה על חוזה, וגם הסכמתי לכך, שלאחר שאני מתפטרת אני חייבת להמשיך לעבוד עד שאסיים ללמד את כל התלמידים שלי.... כך יצא שהמשכתי לעבוד חודשיים וחצי אחרי שהתפטרתי, ולכן עבדתי מעט מאוד בחודשיים האחרונים. יכול להיות שמגיעים לי פיצויי פיטורין על פי שלושת החודשים שקדמו להודעת ההתפטרות, ולא על פי שלושת החודשים שקדמו להתפטרות בפועל?
תודה מראש!
דנה
דנה שלום,
לאור חשיבות השאלות שלך והתשובות להן הנוגעות לזכויותיך, ממליצה בחום לפנות ליעוץ משפטי פרטני לבחינת תלושי השכר ואופן חישוב זכאותך לפדיון ימי חופשה וכן בחינת הסכם העסקתך בעניין התחייבותך לסיים ללמד את כל התלמידים שלך והמשמעות של כך.
אנא אל תוותרי על בירור זכויותיך באופן אישי ולא באמצעות הפורום שאינו נותן מענה פרטני.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר