שלום, לפני חודש ימים הלכתי לראיון עבודה ועברתי את השלב הראשון של הראיון האישי.
העבודה היא אצל חברת מיקור חוץ בשביל להשתלב אצל לקוח בין לאומי גדול מאוד. לאחר שבוע מהראיון האישי נקבע לי ראיון מקצועי אצל הלקוח. אותו עברתי בהצלחה.
בשבוע שחלף היה משא ומתן יחסית ארוך אך בסופו של דבר חתמתי על חוזה עבודה אישי.
בחוזה היה כתוב כי העבודה תתחיל בתחילת חודש יולי.
מספר ימים לפני תחילת העבודה הודיעו לי כי חל שינוי בתחילת העבודה ושינו לי את החוזה בהתאם שהעבודה תתחיל בתאריך שבוע אחרי התאריך הראשון שנקבע.
לפני יומיים קיבלתי זימון להגיע ללקוח בכדי שיוכלו לקחת ממני פרטים אישיים ליצירת תג בחברה, פתיחת משתמש. ולהראות לי את מקום עבודתי החדש.
במשך אותו יום בחברה הפתיעו אותי במבדק בטחון/אמינות שנערך במחשב. את המבחן עשיתי בכנות רצינית כי אני בנאדם מאוד אמין. אך עקב היותי מאובחן דידקתי עוד מתקופת בית ספר. היו מספר שאלות שאת הנוסח שלהן לא הבנתי ועניתי לצערי ב-"לא יודע".
לאחר מכן קצין הביטחון עשה לי ראיון אישי קצר ושחרר אותי. בהיותי בדרך הביתה שמח כי סוף סוף אני מתחיל לעבוד. הודיעו לי טלפונית מהחברה המיישמת. שלא עברתי את מבדק הבטחון והם מבטלים את ההתקשרות איתי.
השאלה שלי היא, האם יש משהו שאני יכול לעשות בשביל לקבל פיצוי על כל עגמת הנפש הענקית הזאת? כי אני אישית נפגעתי בכמה מישורים:
1. הפסקתי לחפש עבודה . וביטלתי ראיונות עבודה קיימים לאחר חתימת החוזה.
2. הופתעתי כשעשו לי את המבחן אמינות, דבר שלא הודיעו לי עליו ולא נתנו לי בכלל להבין מה זה.
3. היותי אדם מאובחן שיש לו אישור מוסמך לעשות מבחנים בע"פ, לא עניינו את איש הבטחון כי הוא כפוף לתאגיד הגלובלי בנושא.
4. החברה המיישמת אמרה שיש לה עוד עבודות אצל עוד לקוחות. אך החליטה ש"לשחרר" אותי בטענה שאין לה כרגע כלום, למרות שבאינטרנט היא מפרסמת אינספור משרות פנויות!
בתודה מראש, אנונימי :(
ככל שהמעסיק הבטיח לך את מקום העבודה ואתה הסתמכת על הבטחתו זו, הרי שמגיע לך פיצוי בגין הפרת ההסכם בינכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר