שלום. אני בן 18.3 ועובד במאפיה כשמונה חודשים רק בימי שישי משש בבוקר עד שלוש בצהריים. במקום עבודתי אומר המעסיק לעובד שההפסקה ביום שישי היא לא יותר מ10 דקות אבל תמיד אני הצלחתי למשוך את ההפסקה איכשהו לחצי שעה ביום שישי ה08\07\11 בשעה 12:30 לערך המעביד ביקש ממני לצאת להפסקה אמרתי לו בסדר אבל הוא ביקש ממני לצאת ללא יותר מעשר דקות. עניתי לו שעל פי חוק מגיעה לי הפסקה יותר ארוכה של לפחות חצי שעה. והוא ענה לי הפסקה כזאת תיקח בבית קח את הצ'ק שלך (מחודש יוני. [כי הוא לא רצה כנראה שאני יבוא יותר]) ולך הבייתה ושוב חזרתי ואמרתי לו שעל פי חוק מגיעה לי חצי שעה לפחות אבל הוא לא ענה לי ושלח אותי הבייתה כאן המקום להזכיר שאמרתי לו את הטענה הזאותי לפני מספר חודשים והוא אמר לי שאל תתחשבן איתי על לפי החוק כי גם אני יכול ללכת על פי החוק (וכאן הוא רמז לי שאם לפי חוק אז הוא יוריד לי את השכר למינימום ואז עבדתי בשכר מעט יותר ממינימום של עד גיל 18). אני רוצה בבקשה שתגיד לי מה אני יכול לעשות אם אני יכול לתבוע אותו שיקבל קנס כי הוא חושב שהוא מעל לחוק ולפעמים הוא מנצל עובדים לרעה. אשמח אם תעזרו לי ותענו לי מה אני יכול לעשות
המעסיק לא יכול היה לפטר אותך לאלתר עקב עמידתך על זכויותיך.
אתה יכול לפנות אליו בכתב ולדרוש הימנו פיצויי פיטורים, עגמת נפש ועוד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר