שלום
ברצננו להעסיק חיילת עם אישור עבודה במשרה חלקית
שכרה יהיה 300 ש"ח בחודש , משרתה - עובדת ניקיון.
היא תעבוד פעם בשבוע מס' שעות. (סה"כ 10 שעות חודשיות)
ברצוני לדעת :
האם העובדת מבוטחת במקרה של תאונת עבודה? מה עליי לעשות כדי שתהיה מבוטחת ?
מה לגבי חבות מעסיק? האם עליי פשוט לדווח עליה יחד עם כל העובדים או באופן נפרד מכיוון שהיא במשרה חלקית עם שכר נמוך
איני רוצה שהעלויות עליה יהיו גבוהות מהשכר ...
נא עזרתך הדחופה - מחר היא אמורה להתחיל לעבוד... תודה
מעסיק של עובד במשק בית נחשב מי שמעסיק עובד הנחשב כעובד במשק בית, והקשר ביניהם נמשך יותר מ–6 ימים, גם אם העובד לא עבד ברציפות בפרק הזמן הזה.
עובד שנפצע או הייתה לו תאונת עבודה בעת עבודתו, יכול לפנות לביטוח לאומי לבקשת פיצויים וזה רק עניין של זמן עד שביטוח לאומי פונה למעסיק.
במקרה שכזה המעסיק עלול לשלם קנסות כבדים של ביטוח לאומי. מומלץ שלא להגיע למצב הזה מלכתחילה. כבר קרו מקרים בעבר...
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שלום לך עו"ד יגאל כהן ותודה על תגובתך המהירה
קודם כל עליי להבהיר... אני רוצה לקלוט אותה כעובדת מן המניין...
אני רק רוצה לדעת מה תהיינה העלויות הנוספות שאצטרך לשלם עליה על שכר של 300 ש"ח (קבוע) בחודש... האם על חיילת משלמים מס הכנסה וביטוח לאומי? מתי עליי לשלם לה קרן פנסיה , מתי פיצויים? האם מספיק שאני מדווחת עליה יחד עם העובדים לב.לאומי וגם משלמת עליה ביטוח לאומי? מה קורה במצב של תאונת עבודה? האם ההוצאות תהיינה עליי?
כשאני משלמת חבות מעסיק האם עליי להחשיב אותה כעובדת?
אני צריכה את כל החוקים והעלויות ואם זה הרבה ... אז אשמח אם תפנה אותי לאתר עם חוקים....
אגב - איזה טפסים עליי לבקש ממנה עצם היותה חיילת...
אני רוצה לעשות את הכל הכי חוקי שחוקי יכול להיות חוקי... אין לי כוונות אחרות. לכן אני שואלת...
תודה
מומלץ כי תסתייעי בנסיבות הענין ביעוץ אישי וברואה חשבון.
כעקרון כל עובד זכאי לכל הזכויות עפ"י חוקי העבודה. המעביד חייב בחבות מעבידים ובכלל זה תשלום דמי ביטוח לאומי, ביטוח חבות מעביד למקרה תאונה ועוד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר