שלום רב,
אני עובדת במועדון כושר בעבודה על בסיס משמרות מזה 3 שנים, ולאחרונה התפטרתי.
הודעתי למנהלי האישי כשבוע לפני סיום העבודה על רצוני לעזוב, הוא לא הביע שום התנגדות ויחד ישבנו כדי למצוא לי מחליפים עבור מעט המשמרות שנותרו עד לסיום אותו החודש (מאי 2011).
בשום שלב של תהליך התפטרותי לא הובא בפני עניין של הודעה מוקדמת- לא על ידי מנהלי האישי (מנהל חדר בכושר) ולא ע"י מנהלת מועדון הכושר.
במשכורתי האחרונה בה הייתי אמור לקבל את כל המגיע לי עפ"י חוק מבחינת זכויות סוציאליות( ימי החופשה שלא נוצלו+דמי הבראה) נלקחו ממני 2,062.22 ש"ח תחת סעיף "אי מתן הודעה מוקדמת". שאלתי היא האם קיים חוק על פיו חייב עובד שמועסק בעבודת משמרות להודיע על התפטרותו 27 יום טרם עזב את מקום העבודה, ובמידה וקיים חוק כזה- האם זה חוקי שמעסיקיו של אותו עובד לא יידעו אותו לגבי אותו חוק במעמד ההתפטרות אלא יחכו שיתפטר כדי לחייב אותו בדיעבד על אי הודעתו מראש( שכן אם הייתי יודע על חוק זה הייתי מן הסתם מגיע עוד שבועיים לעבודה ומסיים בלי הקנס המגוחך הזה).
אודה לכם אם תוכלו לענות לי בהקדם כי העניין דחוף ביותר.
בתודה מראש,
גיא.
מעסיקך לחלוטין טועה. מי שמוגדר כ"עובד שעתי" היינו עובד משמרות מחוייב ליתן בידי מעסיקו 14 ימי הודעה מוקדמת ומשכך, היה על מעסיקך לנכות משכרך לכל היותר 14 ימי הודעה מוקדמת אותם אתה חב על פי דין.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר