שלום לכולם.עבדתי בפיצריה כשליח בזמן לימודיי כסטודנט בשנים 2002 עד סוף 2004.אני יודע זה היה ממש מזמן-אך אנא המשיכו לקרוא: עבדתי ברשת גדולה אצל זכיין שרכש את הסניף.בסוף 2004 הוא נקלע לקשיים והחזיר את הסניף לרשת.לאחר כשבועיים בעל הרשת פיטר אותי.מאז הרשת פשטה רגל ולא היה עם מי לדבר,כל נסיון לתפוס אותם עלה בתוהו.אין לי אפילו תלוש מהרשת,רק מהזכיין,כך שאפילו מפרק החברה(עו"ד)אינו יכול לעזור לי.
פניתי אל הזכיין מספר פעמים,כי הבנתי שהוא היה אמור לשלם לי פיצויים כאשר הוא העביר את הבעלות חזרה לרשת.הזכיין מתנער מכל אחריות,ומדובר בטרטור של שנים! ניסתי בהתחלה לקבל מהם פיצוי,לא משנה לי כבר אם זה מהזכיין או מהרשת,אך לאחר שהרשת פשטה רגל וכל נסיון לתפוס אותם לא צלח,התייאשתי.
לפני כשנתיים החלטתי שאני לא מוותר,וניסיתי להגיע לזכיין.לא צלח.הגעתי אל מפרק החברה,אך שוב,אין לי הוכחה שעבדתי ברשת עצמה.
יצרתי לפני כחודש שוב קשר עם הזכיין,הוא אמר לי שהוא הפסיד 2 מליון ש"ח ואין לו שום כוונה להמשיך לדבר איתי.כמו כן הוא אמר שכל האחריות עברה לרשת ויש לו אפילו מסמך המעיד על כך.ביקשתי ממנו שיפקסס לי את המסמך.
לאחר שלושה ימים פניתי אליו שוב וביקשתי שיעביר לי את המסמך,לאחר שלא זז דבר.הוא החל לצעוק ולאיים עליי שיתבע אותי על הטרדה.
מה עליי לעשות?מצטער על אורך המכתב אך אני באמת זקוק לעזרה.תודה רבה רבה.
לכאורה באם יש לך תלושי שכר מהזכיין עליך לתבוע את הזכיין בגין פיצויי הפיטורים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר