אני עובד בשירות לקוחות באחת מחברות התקשורת מזה כשנתיים ושישה חודשים. לפני חודשיים נכנסתי לפרוייקט תגלית וקיבלתי 10 ימי חופשה. נמסר לי שאני זכאי לטיול גומלין באמריקה בטיול שרובו הגדול מסובסד. מדובר על טיול של 3 שבועות שהודעתי עליו בעבודה לפני חודשיים. מאחר ואני לא עומד ברוב הנתונים אמרו לי שכדי שיאשרו לי את הטיול אני צריך להעלות את הנתונים. אני לא מת על העבודה וממש לא משקיע. ולא אישרו לי את החופשה, מאחר ויש לי את כל ימי החופשה כתבתי מכתב שמציין שאני בכל מקרה יטוס גם אם לא אושרה לי החופשה.
הם אומרים שבגלל שרשמתי מכתב הם מחזירים לי מכתב בנושא ואני צריך לחתום עליו שאני מבין שזו "עבירת משמעת חמורה".
אני לא מת להישאר ולא אכפת לי אם יפתרו אותי, אבל אני דואג לתשלום הפיצויים שלי מאחר וזה כבר סכום לא קטן. האם אני עדיין יהיה זכאי לתשלום פיצויים אם אני אצא לחופשה גם אם היא לא אושרה (אמרו לי שהמעביד רשאי להחליט מתי אני יכול לנצל אותם)?
תודה רבה לעוזרים.
עקרונית, המעסיק רשאי להחליט על מועד ניצול החופשה. יחד עם זאת, כדאי לבחון האם צברת ימי חופשה משנים קודמות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר