שלום,
עבדתי עד לא מזמן במקום עבודה קבוע מס' שנים, כאשר המעסיק באופן קבוע הלין את ההפרשות לקופת הפנסיה ולקרן ההשתלמות.
אין חולק לחובת המעביד להפריש לי את סכומי הקרן וכך ייעשה, אך שאלתי היא האם קמה לי זכות/עילה לתבוע עקרונית כעובדת את המעסיק על ההלנה לשני הקרנות?
האם רק הקרן יכולה לתבוע ולי אין זכות לתבוע את אותם כספים?
האם יש הבדל בין קרן פנסיה לקרן השתלמות ולזכות העובד לתבוע על הלנה בגלל שיש שוני בין שני הקרנות או שזה אותו דבר?
האם ייתכן כי קיימת עילת תביעה על קרן הפנסיה ולא על קרן ההשלתמות או להפיך או שניהם או בכלל לא?
רק אציין, שלאחר שיחות רבות מול המעסיק, כספי הקרן לשני הקרנות ככל הנראה הועברו אליי, אבל אני עדיין חושבת שמגיעים לי הפרשים + הלנה + עוגמת נפש, אבל היו כאלה שאמרו לי שיכול להיות שאין לה זה בסיס משפטי וחבל על הזמן שלי במידה ואין הלנה.
מה דעתכם?בשורה התחתונה, האם יש קייס להלנה ויש טעם לפנות לעו"ד ולתבוע את המעסיק על ההלנה בשתי הקרנות?האם יש לזה בסיס או שחבל על הזמן?
תודה.
כאמור במכתבך, רק קופת הפנסיה רשאית לתבוע הלנה. יחד עם זאת, עליך לבדוק עם הקופה, האם נגרמו לך הפסדים למן ההפרשה הרטרואקטיבית (קורה בד"כ, כמו למשל הפסדי מס), וכי אז תוכל לתבוע את המעסיק בגין כך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
האם ניתן לתבוע רטרואקטיבית הפרשי מס ותשואות על 2 הקרנות או רק בקופת הפנסיה?
האם ניתן לתבוע מהמעסיק גם הפרשים על קרן ההשתלמות? (ניתן לי גם ביטוח מנהלים וגם קרן השתלמות).
כלומר במידה והקופה לא תובעת, לדברייך המעסיק בעצם יוצא עם ידו על העליונה, כאשר ההלנה הייתה סיסטמטית בהפרשות לקרנות כל השנים, כאשר חלק או מרבית מאותן הפרשות הועברו הרבה אחרי לאחר סיום העסקתי בפועל?
האם אני יכולה לתבוע את הקופה שלא תובעת או תבעה הלנה מהמעסיק או לדרוש מהם לפעול כך ואז להעביר לי את הכסף?האם אין אפשרות בכלל שאתבע ללא קשר לקופה?
האם ההלנה או דברייך מתייחסים גם לקרן הפנסיה (ביטוח המנהלים) ולקרן ההשתלמות יחדיו? האם הדין שונה?
האם ניתן לתבוע את הקרן שלא עשתה דבר בגין ההלנה למעט מכתבי התראה ששלחה, כאשר היה ברור לכל שההלנה סיסטמית ואין פעילות או פעילות חלקית ביותר ושלא הועברו כספים או חלקית?
האם לחלופין אוכל אולי לתבוע מהמעסיק ריבית והצמדה במקום הלנה (שזה פחות מהותי מהלנה אני מניחה ביחס לתמורה שאקבל)?
בסופו של יום אני רוצה להבין האם בכלל שווה לי לתבוע ולראות בגדול כמה ייצא ולהחליט האם ללכת לעו"ד, כי אני חוששת לתבוע ולהתחיל ככה מכלום וההשקעה.
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר