שלום רב. עבדתי בחברת נסיעות מוכרת במשך חודש ימים כשבתחילת העבודה הוכשרתי בקורס של 4 ימים על המערכת הפנימית שלהם ועל האתר אינטרנט שלהם לאחר 3 ימים קיבלתי חוזה העסקה ובו התחייבתי לעבוד במשך 7 חודשים ואם אני עוזבת לפני אני משלמת קנס של 2500 שח . את הקורס העביר המנהל שהועסקתי תחתיו . והוא מהחברה שום גורם חיצוני לא היה במהלך הקורס. ביקשתי חופשה של חודשיים עקב בעיות אישיות נאמר לי שאין צורך בי יותר על ידי הסמנכל . שלחו אותי הביתה ובמשכורת קיזזו לי את ה2500 שח . האם זה חוקי ?או שיש לי עילה לתבוע בבית דין לענייני עבודה על תשלום הקורס ?
בהמשך לפנייתי כמו כן אין לי העתק של החוזה . ובחוזה התבקשנו לעבוד משמרות של 9 שעות כשבפועל דרשו מאיתנו בין 10-12 שעות ואם ביקשתי לצאת מוקדם הם שאלו מה יש לי לעשות בבית? ושהם מצפים ממני לבוא כל יום ל12 שעות ורק אחר כך להתעסק בחיי האישיים. כמו כן בחוזה רשום שאני מחוייבת לעשות 186 שעות כשבפועל עשיתי 210 שעות חודשיות
נראה כי המעסיק פעל שלא כדין. עליך לבחון האם שולם לך גמול שעות נוספות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
עקרונית המעסיק רשאי לקבוע סנקציה בהסכם בקשר להתפטרות עובד לאחר שעבר קורס הכשרה, יחד עם זאת הקנס צריך להיות פרופרציונאלי למהות הקורס, ובמקרה שלך לא נראה שיש פרופורציה. על כן כדאי שתפנה למעסיק בדרישה להשיב לך את הסכום שקוזז
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר