שלום,
חתמתי על חוזה לשנת עבודה בחברת תקשורת, במידה ואפר את החוזה הקנס הינו 3000 ש"ח.
עברתי קורס פנימי בחברה בן 11 ימים, סה"כ עבדתי קרוב לחודשיים.
בסיכום שנעשה מול המנהלים התבקשתי לסיים לעבוד עד סוף חודש והובטח לי מילולית כי לא אשלם את הקנס.
הוסבר לי כי אקבל את המשכורת בצ'ק ולא ישירות לחשבון,
לאחר כשבועיים ללא מענה וללא קבלת הצ'ק, התשובה שקיבלתי מהמנהל כי הקנס נוכה לי מהמשכורת והכל הרי הוסבר לי..
ההחלטה להתפטר נבעה בעיקר מבחינה בריאותית (לחץ נפשי וכדומה, בנוסף הייתי מאושפז בגלל כאבים עזים בחלקי הגוף וכו.. ולא ברור מאיזו סיבה - לא נמצא כלום בסיום האשפוז), כמו גם הייתי בימי מחלה בגלל הסיבה הזאת.
רשום - "התבקשתי לסיים לעבוד עד סוף החודש" - זה כמובן לאחר שהעלתי את הנושא כי אני רוצה לעזוב ואיני מסוגל להמשיך עוד בגלל המצב בו אני שרוי - כמובן כל הדברים שאני רושם כאן הוסברו לא מעט פעמים לאחראי עלי.
אשמח לקבל תשובה האם הדבר חוקי בכלל? חתימה על סוג כזה של חוזה, ניכוי מהשכר, לחייב לעבודה למקום מסוים (איפה חופש התעסוקה??), קורס? הרי לא מקנה שום תואר..
תודה מראש!
יש לבחון איזה בדיוק הכשרה ניתנה לך, והאם הינה מידתית.
כמו כן, עצם זה שהובטח לך שלא ינוכה לך הקנס, הנך יכול לדרוש את כספך בחזרה, והיה ולא, להגיש תביעה כנגד מעסיקך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר