שלום רב,
אני מעוניין להתייעץ אתכם בנוגע לסוגייה הקשורה לפיטורים. לפני כמה ימים פוטרתי ממקום העבודה, חברת הייטק פרטית, לאחר שבוצע לי מעין שימוע מאוד קצר ולא ענייני (הסיבה לפיטורים עדיין לא ידועה לי במלואה אך זו למעשה לא השאלה).
נמסר לי על ידי מנהלת הכספים כי אני מקבל 30 ימי התראה (אני עובד כאן כשנתיים) אך בשל העובדה כי החברה לא זקוקה לשירותי בכל התקופה הזאת אני אקבל תשלום עבור התנאים הסוציאליים רק עבור הימים שאעבוד בפועל (למרות שמבחינתי אני יכול להגיע לעבודה).
בנוסף, צוין כי לפנים משורת הדין החברה תאפשר לי להחזיק את הרכב עד סוף יחסי עובד מעביד (למרות שבחוזה המקורי שנחתם רכב היה חלק מההסכם).
עניין אחרון הוא נושא ימי החופש, ביקשתי מהחברה לא לפדות את ימי החופש אלא לנצלם במהלך ימים אלה, להגיע לעבודה למשך אותו פרק זמן שהתבקשתי ובכך להאריך בכמה ימים את סיום היחסים.
שאלתי היא: האם החברה מתנהגת כראוי בכל הקשור לתנאים הסוציאלים? האם אחזקת הרכב במהלך התקופה זו "מתנה" או זכות? והאם אני יכול להאריך את סיום יחסי עובד-מעביד על פי חוק?
תודה רבה על התשובה המהירה :)
1)
בתקופת הודעה מוקדמת לפיטורים רשאי המעביד להעסיקך ו/ או להוציאך לחופשה שלא על חשבון חופשה שנתית אותה צברת. בתקופת ההודעה המוקדמת אתה זכאי לשכר ולתנאים נילווים כפי שהיו טרם הההודעה.
לגבי פדיון חופשה- כעקרון פדיון חופשה שנתית בכסף מתקיים בסיום יחסי עובד מעביד.
נסה להגיע להבנה עם המעביד למצות את ימי החופשה באופן מלא בטרם פיטורך אם זהו רצונך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר