עבדתי 4 ימים במקום עבודה, הרווחתי לפי שעה. אחרי 4 ימי עבודה חליתי, יצאתי ל- 3 ימי מחלה. וביום השלישי למחלה התפטרתי. קיבלתי תלוש משכורת בו הורידו לי את 3 ימי המחלה מהמשכורת . החברה אומרת לי שבגלל שעבדתי 4 ימים בלבד הם יכולים לקזז את ימי המחלה כי לא היו לי ימים צבורים האם זה נכון? תודה רבה.
על פי התיקון לחוק מ-1 אפריל 2011 , יהיה התשלום עבור דמי מחלה מהיום הרביעי ואילך בשיעור 100% משכר העבודה המלא שהיה העובד זכאי לקבל בתקופת זכאותו לדמי מחלה אילו המשיך בעבודתו והתשלום עבור הימים השני והשלישי למחלה יהיה בשיעור 50% מהשכר לגבי היום הראשון למחלה – נשאר ללא תשלום כפי שהיה לפני התיקון לחוק.
צבירת ימי מחלה על פי החוק. עובד צובר בכל חודש עבודה מלא 1.5 ימי מחלה עד צבירה מקסימלית של 90 יום.
ימי המחלה משולמים ע"י המעביד מקרן מיוחדת אליה הוא מפריש תשלום בגין ימי מחלה לעובדיו.
ומכאן, במידה ולא צברת ימי מחלה כדרישת החוק, ניתן לקזזם ולא לשלם בעבורם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תודה רבה על התשובה אבל אני לא מבינה - כתבת שניתן לא לשלם עבור ימי המחלה ואני לא רוצה שישלמו לי עבורם אני רק רוצה שלא יקזזו לי מהימים שעבדתי. האם הם יכולים להוריד לי את ימי המחלה מהשכר של הימים שעבדתי כי הייתי חולה ולא היו לי ימי מחלה צבורים?
במידה וימים אלה שולמו לך כחלק מהשכר הכולל ובגינם צברת זכויות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר