שלום.
אני אמורה לחזור לעבודה לאחר חופשת לידה . עבדתי במקום העבודה כ-4 שנים, שמתוכם בשנה האחרונה השתדרג לי התפקיד וכלל גם התעסקות עם מכירות. מבנה השכר שלי היה מורכב מ 7,500 ברוטו בבסיס+1.5% עמלה על כל מכירה שביצעתי. חשוב לציין כי ברשותי היה לקוח אחד גדול שהכניס כמליון ש"ח בשנה לחברה+כמה לקוחות קטנים נוספים. ממוצע השכר שלי בתפקיד בשנה האחרונה כולל העמלות היה כ- 9000 ש"ח ברוטו.
כעת לאחר שביצעתי שיחה עם המעביד נודע לי כי מבנה השכר שלי נשאר זהה(7,500 ברוטו +1.5% על כל מכירה)אך עם זאת הלקוח הגדול שהיה תחת טיפולי לא שב אליי וכי במקומו אקבל כמה לקוחות אחרים(קטנים הרבה הרבה יותר ואינם מגיעים כולם ביחד לאותו תקציב שהיה מכניס הלקוח הגדול לחברה). לאחר שציינתי בפניו כי זו הרעה בתנאים וכי השכר הברוטו הממוצע שלי יירד משמעותית ,הוא החליט לתת לי השלמה ל-9000 ש"ח בכל מקרה ל-60 יום בלבד מיום חזרתי לעבודה , אם לא אצליח להגיע לשכר זה בכוחות עצמי.
שאלתי היא:
- האם המעסיק לא מחוייב להשלים לי את השכר לזה שקיבלתי לפני היציאה לחופשת לידה לתקופה ארוכה יותר מ-60 יום? האם ניתן לתבוע במקרה זה על הרעת תנאי עבודה?
- במידה ואני מסכימה לתנאים אלו, האם אוכל להתפטר אחרי חודשיים ועדיין להיות זכאית לפיצויים ?(אני עדיין אהייה בטווח של ה-9 חודשים מהלידה)
-האם אצטרך לאחר מכן איזושהי "תקופת צינון" על מנת שאוכל להתחיל לעבוד במקום אחר?
אודה לתשובה מהירה
המעסיק פועל כדין - חובתו לשלם לך במשך 60 יום, שכר שלא יפחת מזה שקבלת קודם לחופשת הלידה,
אם לדעתך הוא מפלה אותך מחמת היותך הורה/אשה ולכן, פוגע לך בהכנסה (לאחר ה-60 יום) תוכלי לתבוע אותו בגין פגיעה בהוראות ס' 2 לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, לשם כך, כמובן עליך לקבל ייעוץ מעו"ד. אם שכרך ייפגע לאחר ה-60 יום תוכלי להתפטר בדין מפוטרת ולקבל פיצויי פיטורים, כמובן אם תתני למעסיק קודם לכן התראה, שאם ייפגע שכרך, תתפטרי בדין מפוטרת. כ"כ תוכלי להתפטר תוך 9 חודשים ע"מ לטפל לילד. בתנאי שיהיה בידך להוכיח כי מקום העבודה החדש מתאים לך יותר מבחינת שעות עבודה .החוק לא מתייחס לכל תקופת צינון. אך אם תתטפלי בילדך תקופה של כחודשיים ולאחר מכן תמצאי עבודה, זה נראה לי זמן סביר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר