ברצוני להתייעץ בפן המשפטי על מקרה שקרה לי ממש היום, אני חייל שכל שבוע שני בחופש וזה מאפשר לי לעבוד, מצאתי עבודה בפארק שעשועים קרוב לבית, פארק ביתי שממוקם באמצע פרדס. רוב המועסקים בפארק היו קטנים ממני בגיל, נעים בן גיל 15 ל-18.
הם עובדים תשע שעות ביום לפעמים גם עשר, תחת השמש הקודחת, אחראים על תחנה בפארק, בלי היכולת לזוז ממנה, אין הפסקות בכלל, אתה אוכל כשאין עומס, ומותר לך ללכת לשירותים כשאתה צריך אבל מזרזים אותך מאוד.
אין תעריפי שבת, אין תעריף שעה נוספת, יש הסעות ובעל הבית דואג גם לארוחת צהריים מהמזנון.
היום תחת שמש של 38 מעלות ועבודה מאומצת אני קרסתי ולאחר שש שעות בדיוק ביקשתי הפסקה של חצי שעה רצופה ע"פ החוק כפי שמגיע לי, המעסיק אמר לי במילים שלו "מה אתה משחק איתי בקקה? יאללה לך להפסקה", שם הדלקתי סיגריה, לא סיימתי אותה הוא כבר בא לצעוק עוד: "מה אתה משחק איתי בקקה עם ההספקות האלה? אם אתה ממשיך ככה אתה יכול להתקשר שיבואו לקחת אותך מעכשיו".
אז גם פוטרתי בגלל אותה סיבה.
כמה זמן עבדת באותו מקום? האם תוכל לאגד עוד בני נוער כנגד אותו מעסיק?
מדובר בהעסקה שלא כדין, המה גם שהחוק מדברים על תנאים שונים לבני נוער וחיילים.
נא פני לייעוץ אישי בעניין זה.
דמרי,בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר