שלום,
קיבלתי תשובה חלקית לשאלתי מלפני כמה ימים. ברצוני לדעת מהי תקופת הצינון בין התפטרותי מהעבודה הנוכחית לצורך טיפול בתינוק לאחר לידה (3 חודשים לאחר הלידה) ועד להתחלת עבודה חדשה, כאשר סביר להניח שבעבודה החדשה לא יהיו הקלות של שעות, קרבה הביתה או שכר.
החשש שלי הוא שמקום העבודה שאני עוזבת ידרוש את פיצויי הפיטורין חזרה לאחר שאתחיל עבודה חדשה, שכן אני לא מוכיחה שמקום העבודה החדש מאפשר לי יותר לטפל בתינוק.
אודה מאוד על תשובה שתבהיר לי את העניין.
תודה רבה
השבתי על שאלתך אתמול.
החוק איננו קובע "תקופת צינון". בחוק נקבע כי תהיי זכאית לפיצויי פיטורים אם תתפטרי לאחר לידה לצורך טיפול בילד. אם תתפטרי על מנת להתקבל לעבודה חדשה עם תנאים זהים ומיקום דומה - לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים ואם תקבלי אותם יש סיכון שהמעביד יתבע אותם ממך בחזרה. לכן, נראה לי כי תקופה של חודשיים או שלושה שתשבי בבית ותטפלי בילד לאחר שתתפטרי - הינה תקופה סבירה, אבל כפי שכתבתי לך, אין "תקופת צינון בחוק" ומישרוצה לעקוף את החוק לוקח סיכון.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר