שלום, עבדתי כ-7 שנים כמדריך בפנימיה, כולל מגורים בשטח הפנימיה. לאחרונה פוטרתי ויוצגתי ע"י נציגים מהפועל המזרחי ומההסתדרות החדשה. האם יש לנציגים סמכות לחתום בשמי על חוזה שמדבר על פינוי הדירה ופיצויים מבלי שידעתי על כך ומבלי שראיתי את החוזה? האם בגלל שלא פיניתי את הדירה בתאריך הרשום בחוזה אני נקרא "מפר חוזה"? (על אף שעד היום לא קיבלתי העתק ממנו..) יצויין שבשיחות לא מתועדות עם האנשים המייצגים אותי הדגשתי שוב ושוב כי איני מסכים בשום אופן לתנאים שנאמרו עוד בשימוע שלפני הפיטורין, הם אמרו שנקבע שיחה בנושא אך היא נדחתה בכל פעם מחדש וכעת הם מכחישים זאת. האם לחוזה יש תוקף משפטי??
אם לא חתמת על החוזה ואינך פסול דין ודאי שלא ניתן לומר שהוא מחייב אותך ושהנך מפר חוזה. אך, אם גרת בדירה 7 שנים (על סמך מה?) סביר להניח כי גרת בה מכוח החוזה, וידעת על החוזה ותוכנו ובכלל זה תאריך הפינוי, הרי שנוצר חוזה בהתנהגות . לכן, גם הסעיף בו נרשם מועד הפינוי מחייב אותך.
הואיל ותחום מומחיותי הוא דיני עבודה, אני מציעה כי בעניין זה תפנה לעו"ד המתמחה בדיני חוזים ומקרקעין.
שבת שלום,
ענת רוזנר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר