שלום, אני עובדת במקום עבודה 4.4 שנים ,עוברת טיפולי פוריות וכרגע המנהלת שלי מנסה לפטר אותי. המנהלים יודעים על הטיפולים שלי.
קצת רקע- קולגה שלי יצאה לחופשת לידה בינואר, ומחליפתה מצאה חן בעיני המנהלת ומסתדרת עמה, לכן "הרחתי" כבר לפני תקופה שייתכן ותנסה לעשות לי תרגיל ובו להוציא אותי מהמשרד, ולהשאיר את המחליפה, ואת הקולגה- שאמורה לחזור בספט'. (המחליפה מרוויחה פחות ממני.. ושעות העבודה שלה משרתות יותר את המנהלת מאשר שעות העבודה שלי..)
עשו לי שיחה ובה הביעו נכונות לפיטורין, נתבקשתי למסור אישור רפואי על הטיפולים ומועד תחילתם – עשיתי זאת, וכרגע אני ממתינה.
נראה שהמעסיק פועל מאחורי הקלעים ע"מ לקבל אישור ממשרד התמ"ת להיתר פיטורי.
ברצוני לדעת באילו נימוקים מצידי משרד התמ"ת ימנע פיטורים שלי? מה עלי לומר למשרד התמ"ת אם וכאשר יפנו אלי?
האם אני זכאית ליעוץ משפטי טרם תגובתי למשרד התמ"ת- במידה ויפנו?
תודה מראש, הילה.
ראשית, על מעסיק שרוצה לפטרך להראות, כי עשה מעל ומעבר על מנת לתת בידך את הסיכוי האמיתי לשפר דרכיך. אני מניחה שהם אוספים ראיות לחוסר שביעות רצון.
את מצידך , אספי כמה שיותר ראיות לטובתך.
טרם שימוע בתמ"ת תתבקשי להגיש תגובתך לבקשתם.
מומלץ ומעבר לממולץ לפנות לייצוג בעניין זה תוך כדי הכנה לשימוע בתמ"ת וכמוכן הכנת התגובה.
שבת מנוחה,
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים דיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר