שלום,
התחלתי לעבוד בחברת ביטוח ב1.8.2011 (כשבועיים), בתפקיד נציג תפעול (סוג של שילוב עבודה פקידותית ומוקדן טלפוני). במסגרת קליטתי לחברה חתמתי על מסמך שמתאר את שעות עבודתי מספר ימי העבודה, ויתור על חיסיון רפואי ושקיפות, ואת הנושא שאני אקבל הפרשות לביטוח מנהלים והפרשות לפנסיה כעבור חצי שנה,
התפקיד. ללא כל התחייבות (דבר ששאלתי את מנהלת הגיוס וכ"א עוד בטלפון שהיא התקשרה לבשר לי שהתקבלתי לעבודה), ולא בצעתי שום קורס מטעם החברה) עברתי\עובר רק חפיפה תוך כדי עבודה מול נציגים אחרים.
ב1.9.11 אני מתחיל לאחר המתנה של כחצי שנה עבודה באחת התעשיות הבטחוניות. (לאחר תהליך מייגע וארוך מאוד)
השאלה שלי היא: כמה זמן מראש נהוג להודיע ? האם אפשר להודיע על ההתפטרות טלפונית ולא ישירות בשיחה פנים מול פנים? האם עלי לחשוש מתגובה משפטית או קנס כולשהו של החברה הנוכחית (אותה אני רוצה לעזוב)?
האם אני אמור לקבל תשלום מלא עבור ימי העבודה שכבר עבדתי ?
עליך לתת יום הודעה מוקדמת קודם להתפטרותך, אם עבדת במשך חודש ימים. אם לא תתן הודעה מוקדמת של יום, יופחת משכרך סכום השווה ליום שכר. על החברה לשלם את מלוא שכרך בגין הימים שעבדת.
אלה זכויותיך על פי דין וכמובן לא ניתן להטיל עליך שום קנס.
שבת שלום,
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר