שלום,
עבדתי במשרד מס' ימים ועזבתי. בעלת המשרד שילמה לי רק חלק מהשכר המגיע לי
(800 ש"ח במקום 1300). כשפניתי אליה היא טענה ששילמה עבור כל ימי עבודתי, וכשהתעקשתי שלא קיבלתי את מלוא הסכום היא אמרה שתבדוק , ואח"כ טענה שעבדתי 6 ימים כשבפועל עבדתי 7 ימים, ואף לא התייחסה לכך שחסרים לי יותר מיומיים לשכר. ומאז היא התחמקה מלדבר עימי. שלחתי לה מכתב שבו ציינתי את הימים שעבדתי והשכר שסוכם. כתבתי שאם היא לא תשלם לי עד ה-9.8.11 אז אגיש תביעה. היא שלחה לי מכתב בחזרה שבו היא סילפה את העובדות לגבי מס' הימים ומס' השעות שעבדתי, וכן לגבי השכר שסוכם, כך שזה יתאים לסכום ששילמה לי.
לא חתמנו על חוזה, וחוץ מרישום שלי ביומן אין לי הוכחה לגבי הימים ושעות העבודה, והשכר שסוכם. כמובן שגם לה אין שום הוכחה שתסתור את דבריי.
אני מתלבטת אם כדאי לי לתבוע אותה בביה"ד לעבודה.
שאלתי היא, האם יש לי סיכוי טוב לזכות במשפט? כאמור לאף אחת מאיתנו אין הוכחות מלבד רישום ביומן.
יש לציין שהיא לא נתנה לי תלוש השכר של חודש מאי למרות שביקשתי. אני בטוחה שהנתונים בתלוש לא תואמים את מס' הימים ושעות העבודה שהיא טוענת במכתב.
אני חוששת לתבוע ולהפסיד במשפט, שהיא תצליח איכשהו לשכנע את השופט בצדקתה. אשמח לדעתך המקצועית בעניין.
תודה!
כן יש לך סיכויים מצויינים, הגישי תביעה לבד (יש טפסים בבית הדין) תצרפי את הצילומים של ימי היומן שלך ותדרשי גם הלנה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
כמה אחוזים מהשכר שלא קיבלתי אני יכולה לדרוש עבור הלנה?
האם בכתב התביעה אני צריכה לרשום את הסכום המדויק שלא שולם לי או שאפשר בערך?
האם בטופס בסיבת התביעה ניתן לרשום בנוסף להלנת שכר גם אי קבלת תלוש שכר?
תודה!
ניתן לרשום הכל, כמו כן אחוזי ההלנה מחושבים על ידי בית המשפט פשוט תצייני שאת תובעת הלנה בנוסף . הסכום של הכספים שלא הועברו לך צריך להיות מדויק!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר