שלום רב,
בין אוגוסט 2010 - מרץ 2011 עבדתי בחברת ליווי ואבטחה של טיולים.
במהלך תקופת העבודה, נשלח SMS לכל עובדי החברה, ובה נאמר שהם עורכים מבצע גיוס, ועל כל עובד שנביא נקבל 250 שקלים לאחר שאותו מגוייס חדש יבצע 45 ימי טיול.
גייסתי לחברה 3 עובדים, אך הם עברו את פרק הזמן המבוקש לאחר שכבר הפסקתי לעבוד בחברה (וגם הייתי בחו"ל, ככה שלא יכולתי לבקר על זה).
כרגע החברה אומרת שזה "בעייתי" לשלם לי את הכסף כי אני כבר לא עובד שם, למרות שכן עבדתי שם כשגייסתי אותם.
יש לציין שזה לא מעוגן בחוזה עצמו, אלא סוג של חוזה בע"פ שנשלח ב-SMSים והחברה ערכה מעקב משלה בנוגע למי גייס את מי (רישומים כמו "שמוליק שלח" על התיקים של העובדים החדשים)
מי צודק פה בעצם? הם חייבים לי 750 שקלים!
לפי תאורך, אתה אכן זכאי לסכום ולדבריך יש לך הוכחה בהודעת המיסרון. ובמס' העובדים שגייסת - הדפס את המסרון וציין את פרטי העובדים שגייסת וותוכל לתבוע את הסכום בבית הדין לעבודה, אם לא ישלמו לך אותו לאחר שתכתוב להם מכתב דרישה.
בברכה,
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המסרון נשלח לפני כ-8-9 חדשים, אין לי אותו שמור.
אך כל עובד בחברה באותה תקופה יוכל להעיד שההסכם הזה היה קיים, הם לא יכולים להכחיש זאת.
בנוסף, שלחתי להם מכתב דרישה עם הפרטים של העובדים ואת הסכום שהם חייבים ב-31.5.11, מאז המנהלים עונים לי במסרונים ומושכים אותי עם זה כבר 3 חדשים.
אם תוכל להוכיח בבית דין לעבודה כי נשלח מסרון, בין אם העותק המסרון ובין אם בעדות שלך ושל חבריך, והשופט יאמין לעדותך ולעדות חברך, אזי, תזכה בתיק
בברכה,
ענת רוזנר, משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אם עברו מאז 3 חדשים, יש עילה לתביעה על הלנת שכר\ עוגמת נפש?
השגתי הוכחה על המסרון, ושלחתי להם מכתב לפני יותר מ-3 חדשים. יש עילה לתביעה על הלנת שכר\ עוגמת נפש, או כל דבר אחר בסגנון? או רק לסכום המדובר?
השאלות שלך, מצריכות קבלת ייעוץ מסודר.
אני מציעה לך לקבוע פגישה מסודרת אצל עו"ד המתמחה בדיני עבודה .
בברכה,
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר