מזה 7 חודשים במקום עבודתי בתחום ניהול אינטרנט על בסיס 2 ימים בשבוע.
אני מוציאה למקום העבודה חשבוניות.
אני בחודש שלישי להריוני.
במשך 7 חודשים אני מתמודדת לבד עם חברה טכנולוגית שלא מספקת את עבודתה כראוי וגורמת לעיכוב בהספקת העבודה ויצירת באגים למכביר, מהצד השני המנכ"ל לוחץ עליי כל העת לקבל את העבודה.
בשבוע שעבר, החברה הטכנולוגית שוב גרמה נזק רב לאתר ולחומרים שהזנתי ובעקבות כך צעקתי על מנהל הפרויקט שאני עובדת מולו והשמצתי אותו בפני עובדים אחרים שעובדים איתו.
לאור זאת, המנכ"ל שלח לי מייל בו הוא הודיע לי שאני מפוטרת.
יש לציין שהאווירה בחברה מתוחה ולא היתה פעם שעבדתי ולא הייתי עדה לצעקות של העובדים על עובדים אחרים ולקוחות ואפילו לצעקות של המנכ"ל עצמו.
כמו כן, אין לי כל חוזה עבודה עם החברה ולפני כחודש ביקשתי לעבוד עם תלוש משכורת כיוון שאני בהריון והודיעו לי שאין סיבה כיוון שלא תהיה לי בעיה לקבל דמי לידה מהביטוח הלאומי גם אם אני עצמאית.
האם יש לי זכויות כלשהן? עובדת בחברה שאחראית על העובדים והכספים ידעה שאני בהריון. האם ניתן לפטר אותי כך במייל מבלי לשמוע את עמדתי? האם לא מגיע לי לקבל התראה לפני שאני מפוטרת?
זה המייל שקיבלתי מהמנכ"ל:
חבל מאוד שאני מקבל כאלו אימלים , אני מבין שלא קל לעבוד איתם אך אפילו לעצמי אני לא מרשה לדבר כך לספקים שעובדים איתם .
לאור העובדה הזאת והמצב שנוצר אני נאלץ להפסיק את עבודתך בחברה .
איך אני אמורה להתמודד עם המייל הנ"ל? מה אני עושה מפה הלאה?
תודה
חוק עבודת נשים אוסר פיטורי עובדת בהריון ללא היתר מהמונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת. הואיל ואינך "עובדת" החוק לא מגן עליך. כדי שהחוק יגן עליך עליך להגיש תביעה לביה"ד ולטעון כי את "עובדת" ולא פרילנסרית.
מכל מקום, את יכולה לפנות לתמ"ת לממונה על חוק עבודת נשים ולהתלונן בפניה על הפיטורים.
בברכת שבוע טוב,
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר