שלום
סיימתי את עבודתי בחברה בעקבות הרעה בתנאים שלא הושבה, הגשתי מכתב בו אני מצהיר על הודעה מוקדמת של 30 יום כפי שמחייב החוק.
המעביד שלי הודיע לי כי אין בכוונתו לשלם פיצויי פיטורין , כי הוא מוותר על תקופת ההודעה המוקדמת וכי התפטרותי תכנס לתוקף מיידית כבר ביום 15.08
במקביל הועלו האשמות מצדו על כי העברתי מידע למתחרים (ביקשתי מייד להוכיח כי מעולם לא עשיתי כן, וכי ניתן לשחזר מהמחשב שלי שלא העברתי כל מידע אך המעסיק לא רצה לשמוע. (את המחשב הנייד אספו ממני ועליו גם מיילים שמוכיחים את ההרעה בתנאים)
שאלותי הן :
1.מתי עלי להתחיל לפעול מול בית הדין לעבודה, האם כבר עכשיו או שמה רק לאחר גמר החשבון ?
2. האם באפשרותי לבקש מהמעסיק עותקים של המיילים המדוברים, או שרק לטעון לקיומן בבית המשפט
3. למרות הוויתור של המעסיק על העסקתי בזמן ימי ההודעה המוקדמת והודעתו (בכתב) כי העסקתי תסתיים ביום 15.08, האם עלי להמתין לתום 30 ימי ההודעה המוקדמת לפני שאבחר להתחיל עבודה חדשה ?
תודה מראש על תשובותיכם
אני מציעה שתמתין עד לגמר חשבון ואח"כ שלח למעסיק מכתב בדואר רשום ובו הדרישות לתמורת הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורים. אם מכתבך לא ייענה תוך 30 יום, תוכל להגיש תביעה לביה"ד.
זכותך לבקש את ההתכתבויות במייל בינך ובין מעסיקך. אם לא יתן לך תוכל לבקשם בהמהך הדיון בתביעה. הואיל והמעסיק ויתר על ימי ההודעה המוקדמת שנתת לו, זכותך לחפש עבודה ולהתחיל לעבוד.
בברכה,
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המון תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר