שלום,
אני עובד בחברה כשנתיים וחצי עד היום הרווחתי 5800 בסיס 2000 שעות נוספות גלובלי קבוע ובנוסף עמלות בממוצע של 1600 ואשל של 660 בחודש
סה"כ 10,100 שקלים ברוטו..
לפני חודשיים החליפו מנכ"ל אצלנו בחברה והוא שינה את החוזה שלי השכר בסיס ירד ל 4800 ש"ח, שעות נוספות ירדו ל 1600 ש"ח, העמלות גדלו ל 3500 ש"ח בתנאי שאעמוד ביעד והאשל החודשי בוטל לחלוטיין
כלומר הוא שמר על המסגרת של 10,100 ברוטו אך פגע לי בבסיס הקבוע באשל החודשי ובסופו של דבר בשכר הנטו.
האם יש לי מה לעשות בעניין זה כנגד החברה..??תודה.
תוכל לפנות אליו בכתב ולדרוש שלא יפגע לך בבסיס הקבוע. אם הוא מפריש לך לפנסיה על מלוא הסכומים, אז למעשה לא משנה שהוא שינה את הבסיס. בדוק אם הוא מפריש לך לפנסיה על העמלות, אם כן, ואתה מגיע בקלות ליעד, אין כאן פגיעה בשכר, כי על העמלות עליו לשלם פיצויי פיטורים לפי ממוצע של 12 חודשים אחרונים.
על האשל , סביר להניח שלא היו הפרשות כלל. אם יש פגיעה בהפרשות לפנסיה ולפיצויים בדרך חישוב זו, ואיך מרוצה עד כדי הפסקת עבודה - תוכל להתריע בכתב במכתב רשום כי אם לא יתקן את המעוות, תתפטר תוך 30 יום.
בברכה,
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר