שלום,
אני עובדת ברשת קוסמטיקה כבר 11 חודשים (פחות יום), בהיקף של כ-3 משמרות בשבוע. לאחרונה חלה הרעה בתנאים, וניתנה לי רק משמרת אחת בשבוע, למרות שביקשתי יותר (זאת מאחר שביום מסויים, האחראית ביקשה שאעבוד ולא הסכמתי כי עברתי דירה, ומאז החל יחס של "דווקא") לאחר כשבוע, התקשרה אליי האחראית וביקשה שאני אגיע לסניף לשיחה שמטרתה "תיאום ציפיות" ע"מ שניישר הדורים ואגיש לה סידור משמרות לשבוע הבא כרגיל. כשהגעתי לשיחה, התברר לי שהיא בכלל לא התכוונה למה שאמרה, ופיטרה אותי בטענה שאני גם ככה עוזבת את מקום העבודה בעוד כחודשיים אז ניפרד כידידים כבר עכשיו (כי אני מתחילה ללמוד בסוף אוקטובר), שזהו דבר שהיא ידעה באותו יום שבו העסיקה אותי.
יש לציין, שכאמור- לא ניתנה לי הודעה מוקדמת- אלא להיפך. וכן שאני עובדת כבר 11 חודשים, ולדעתי היא פשוט לא רצתה שאני אגיע לתקופה של שנה וכך לא תצטרך לשלם לי פיצויים.
אשמח לתשובה אם יש לי קייס... תודה רבה ויום נעים.
אם פוטרת אחרי 11 חודשי עבודה, קיימת חזקה בחוק כי פוטרת על מנת שלא ישולמו לך הפיצויים ולכן, על פי החוק הנך זכאית לפיצויי פיטורים, אלא אם המעסיקה תוכיח כי היתה לה סיבה טובה לפטר אותך. כמובן שאת זכאית גם להודעה מוקדמת על פי החוק.
בברכה,
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר