אני עובד בתחתנת דלק - שירות עצמי של דור אלון באשדוד. בתחנה שלי יש קוד לבוש חופשי פרט לחולצה והיום גיליתי שהתחנה לא אמורה לספק יותר מזה. במהלך העבודה שלי פה הייתה לי מנהלת זמנית, אלה, ואחרי ארבעה חודשים וקצת יותר הגיעה המחליפה הקבועה שלה, אנה.
1. אני עובד מזה כתשעה חודשים בערך וכל מה שסיפקו לי בהתחלה זה רק חולצת עובד.
2. במהלך הזמן הזה עבדתי עם מסירי שומנים, אקונומיקה וחומרים מלבינים ושומניים כאחד, כחלק מעבודות הנקיון שנדרשתי לבצע בזמן העבודה (נקיון תנורים, נקיון משאבות, שירותים, נקיון תעלת ניקוז וכדומה)
3. במהלך הזמן הזה (7 חודשים מתוך התשע) התלכלכו לי שלוש זוגות מכנסיים ממסירי שומנים ושומן שהצטבר על תחנות התדלוק עם כתמים שלא יכולים לרדת בכביסה.
4. דיברתי עם המנהלת שלי לפני כחודש וחצי לאחר ששמתי לב כי לאחד העובדים יש מכנסיים ובשאר התחנות כל העובדים (קופאים ומתדלקים כאחד מחויבים להגיע במדים מלאים) שתעשה משהו בנוגע לזה ותספק לי מכנסי עובדים יחד עם פיצוי הולם למכנסיים שנהרסו לי.
5. את המכנסיים היא סיפקה לי תוך זמן קצר, אך את התשובה בנוגע לפיצוי קיבלתי רק היום לאחר תחינה ממושכת של חודש וחצי בערך לאחר עימות שהתרחש אתמול.
6. במכתב שהיא השאירה לי נכתב כי "עובדי תחנת שירות עצמי לא מחויבים לקבל מכנסיים, לכן עובד שבא לעבוד במתחם דלק צריך לקחת בחשבון שהבגדים שלו יתלכלכו ואין פיצוי על בגדים פגומים". לפי דעתי זוהי הקטנת ראש והתנערות מאחריות שבסופו של דבר משאירה אותי שלוש זוגות מכנסיים בלתי ראויים ללבישה וחור בארנק שנועד למלא את הארון מחדש.
7. המכנסיים שלי עדיין בארון למקרה שאני אצטרך להציג אותם.
8.. השאלה שלי היא כזאת: האם ג'ינס או דגמ"ח פרטי נחשב כרכוש פרטי בהשוואה לפלאפון או משקפיים? האם יש הבדל בין פריט לבוש קבוע בזמן העבודה לבין סתם רכוש פרטי שאני מביא איתי?
9. האם זו התנערות מאחריות ועילה לתביעת נזיקין מוצדקת?
10. האם עובד כללי צריך לקבל את כל פריטי בניגוד לקופאי?
תודה רבה, אלון.
לאור טענותיך, לעניות דעתי מדובר בעילת תביעה ברורה, נגרם לך נזק לרכוש פרטי, אשר בסופו של יום ניתן לטובת בית העסק ובעקבות עבודה בו נהרס! שמור את הרכוש שלך והגש תביעה נזיקית כנגד המעסיק בגין הרכוש שנהרס.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר