שלום רב!
לפני מספר שבועות התקבלתי לעבודה שבה החתימו אותי על חוזה שבו אני מתחייב לשנת עבודה ובמידה ואני יעזוב לפני הזמן או שהסיבה לפיטורין תהיה כזאת שלא עמדתי בהתחייבות שלי כלפי המעסיק אני אהיה צפוי לקנס 1000 ש"ח בגין עלות ההכשרה עבורי....
כמו כן בראיון העבודה המנהל הישיר שלי אמר שהוא מצפה ממני לשעות נוספות מרובות הבהרתי לו שאין לי בעיה עם זה לאחר מספר שבועות במקום העבודה הנ"ל אני מתחיל להבין שההתנהלות היא לא כמו שצפיתי שתהיה בעניין השעות הנוספות האם אני יכול לתבוע את החברה בבמידה ואני יחליט לעזוב לפני תום שנת ההתחייבות במידה ויחייבו אותי בקנס?
בטענה כי המעביד לא עמד בהתחייבותו כלפי לגבי שעות נוספות מרובות אז גם אי אפשר לצפות ממני לעמוד בהתייבויותי כלפי המעסיק!
למותר לציין כי הככשרה זה לא משהו שכרוך בקורס כזה או אחר אלא בסה"כ חפיפה לגבי הנהלים הנהוגים בחברה
אין מניעה שמעביד יממן לעובדים קורס הכשרה מקצועית בתחילת עבודתם תמורת התחייבות להעסקה בזמן מוגדר. כאשר אותם עובדים מתפטרים לאחר תקופה קצרה, זכאי המעסיק לחייבם בתשלום עלות הקורס ובלבד שהעלות היא ביחס נאות לסכום החוב. באשר לסבירות סכום החוב, סמכות ביה"ד להפחית את הפיצוי המוסכם תעשה רק במקרה חריג בו מצא העדר "כל יחס סביר" בין אותו פיצוי לבין הנזק שניתן היה לחזותו מראש. כל עוד קיים יחס סביר כלשהו, ולו דחוק, משאירים את הפיצוי המוסכם בתוקפו.(דמ"ר 46818-03-11 יעקב נ' סופרבוס בע"מ בית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו בפני כב' הרשם תומר סילורה).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר