אהלן. אני עובד בחברה שמספקת אטראקציות לאירועים של ילדים (משחקי טלוויזיה, מתנפחים וכד').
באחד האירועים אני בתור עובד של החברה יחד עם חבר לצוות השארנו במקום האירוע שני מזרונים.
החברה מאיימת לחייב אותי ב150 ש"ח עקב המקרה שכמובן לא קרה בזדון או בכוונה תחילה.
האם מותר להם? ... ברצוני להוסיף שלא נחתם שום הסכם ביני לבין החברה לגבי תנאי העסקתי בחברה, וכיום אני עובד בה 11 חודשים.
סעיף 25 לחוק הגנת השכר קובע מה מותר לנכות משכר עבודה:
במקרה בו הוחתם העובד מראש בחוזה העסקתו על התחייבות לשאת בעלות ההשתתפות העצמית במידה ויגרם נזק לציוד או רכוש העבודה, ובאופן שהמעסיק יהיה רשאי לנכות את הסכום משכר עבודתו.
במהלך יחסי עבודה, לא ניתן לנכות לעובד ע"ח חוב - גם אם העובד הסכים לכך - יותר מרבע משכר העבודה החודשי שלו. אולם לאחר שעובד חדל לעבוד אצל אותו מעביד, רשאי המעביד לנכות משכרו האחרון של העובד כל יתרה של חוב (בתנאי שמדובר בחוב קצוב) שהעובד חייב לו, לרבות מקדמות.
במקרה הפרטי שלך, מומלץ כי תסב את תשומת לב המעביד לאי חתימה על הסכמה ובמידת הצורך פנה ליעוץ אישי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר