שלום, אני כרגע מסיימת חל"ת של חודשיים לאחר חופשת לידה- ילדתי בסוף מרץ(סה"כ 5 חודשי חופשת לידה). המעסיק שלי טוען שהתפטרתי- דבר שלא קרה מעולם. הודעתי לו שאני חוזרת מכיוון שמעולם לא התפטרתי. כעת הוא "מסכים" שאחזור לעבודה אך בשעות שלפני צאתי לחופשת הלידה- 9:00-18:00 דבר שלא מאפשר לי לאסוף את בני מהמשפחתון בשעה 16:00. אני עובדת בחברה מסוף אוגוסט 2009.
1- רציתי לדעת עד מתי נחשב הוותק שלי? כלומר- תקופת חופשת הלידה והחל"ת לאחר מכן נחשבים כאילו כרגע אני עובדת שנתיים בחברה?
2- האם זכותי להתפטר לצורך טיפול בילד אפילו שהילד נמצא במסגרת (משפחתון) ולקבל את הפיצויים?
3- אם אני מתפטרת ועוברת לעבודה עם שעות נוחות יותר, למשל 8:00 עד 15:30, האם עדיין מגיעים לי פיצויי התפטרות?
4- כמה זמן הודעה מוקדמת על התפטרות עלי לתת? אני מקבלת שכר לפי שעה ולא גלובלי.
5- האם יש חוק לגבי שאיבת חלב אם בזמן העבודה?
6- שעת הנקה- האם המעסיק חייב לתת לי ואם כן האם הוא יכול לבחור מתי? בהנחה שינסה להתנכל לי לאחר ששיקר וטען שהתפטרתי.
7- האם בזמן חופשת הלידה על המעסיק להמשיך ולשלם לי קרן פנסיה? ומה לגבי החל"ת?
מצטערת על השאלות הרבות אך אני אמורה ב 4/9/11 לחזור לעבודה ומאוד רוצה לדעת מהן זכויותיי.
תודה רבה.
1. וותק יחשב כולל זמן חופשת הלידה והארכת החל"ד.
2. כן, יש לך הזכות להתפטר לצורך טיפול בילד, אפילו ומצאת מקום עבודה עם אותן שעות עבודה אבל בשכר יותר גבוה.
3. ראיתי תשובתי בסעיף 2.
4. 14 ימי הודעה מוקדמת למי שהיה עובד שעתי טרם הפיטורים ו/או ההתפטרות.
5. לא מוכר לך עניין של שאיבת חלב במקום העובדה, מה שכן מגיעה לך שעת הנקה על פי החוק.
6. אין למעסיק את הזכות להחליט מתי תהיה שעת ההנקה, שעת ההנקה יורדת מהשעות עבודה, בד"כ מהשעה האחרונה לעבודה.
7. בוודאי שעל המעסיק להמשיך ולשלם לך את קרן הפנסיה בזמן חופשת הלידה, בזמן החל"ת עליך להפריש לעצמך על מנת לא לאבד זכויות.
בהצלחה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר