כמה שאלות, אני עובדת במלצרות והשכר שלי בנוי על טיפים והשלמה לשכר בסיס של 25 ש"ח לשעה.
היות ואני סטודנטית במשך השנה עבדתי כפעמיים בשבוע. כשהגיע החופש בלי התראה מוקדמת פתאום לא נתנו לי משמרות אך גם לא פיטרו אותי וזה יוצא ששבוע אני עובדת ושבוע לא.
אני יודעת שהמעסיק לא מעוניין בכך שאני אמשיך לעבוד (אלא אם כן הוא נתקע בלי מלצר פעם בשבוע) אך הוא אינו מפטר אותי היות ולפי התלוש אני עובדת שם מעל לשנה (למרות שבפועל היו 3 חודשים בהם הייתי בחופשה בחו"ל לפני הלימודים) והוא אינו רוצה לשלם לי פיצויים. הוא מעוניין שאני יעזוב לבד.
האם אם אני יעזוב לבד אני זכאית לפיצויים?
השאלה השנייה היא האם אני יכולה לדרוש את ימי החופשה שלי? (לפי התלוש מגיע לי 8 ימים) ואם כן כמה הוא צריך לשלם על יום חופשה?
והשאלה האחרונה היא האם מגיע לי דמי הבראה למרות ש3 חודשים הייתי בחופשה ולמרות שאיני עובדת במשרה מלאה?
תודה מראש
1. עליך להוכיח כי אכן היקף ההשתכרות שלך ירד על מנת לטעון להרעת תנאים מזכה בפיצויים.
2. יום חופשה הינו בתעריף של 0.90 מיום העבודה המלא שלך. וכן את יכולה לדרוש אותם.
בוודאי שמגיע לך ימי הבראה, מכיוון שהמעסיק עצמו כלל לא גרע את וותק העבודה שלך בתלושי השכר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר