שלום, אני עושה התמחות ומקבלת שכר מינימום, מגוריי הם במודיעין אך לפי מה שהסבירו לי, החוק מחייב תשלום נסיעות עד תקרה של 24 ש"ח ליום, אני מקבלת תשלום קבוע חודשי בסך 500 ש"ח עבור נסיעות אבל דורשים ממני להגיע עם רכב מכיוון שקיימות נסיעות עבודה,יש לציין שעולה לי רק הדלק לעבודה 60 ש"ח ליום (81 ק"מ) ומה שהם משלמים לא מכסה לי את הדלק או את הבלאי היות והם משלמים את המינימום ההכרחי שלא מכסה אפילו מחיר של חופשי חודשי.
לפי ההסכם עם המעסיקים על כל קילומטר שאני עושה עבור נסיעת עבודה אני מקבלת 2 ש"ח שזה מתגמל גם על בלאי אך אם יוצא שאני צריכה לנסוע מהבית לנסיעת עבודה או שיש נסיעת עבודה בסוף היום אז מבחינתם אני לא אמורה לחשב את זה כי זה "על הדרך" ואני עושה את הקילומטרז' במקום למקום עבודתי בתל אביב למקום אחר (לא בהכרח בתל אביב) , מה שיוצר מצב שאני לא מתוגמלת על נסיעות עבודה שמתבצאות בתחילת היום או בסופו.
חשוב לי לציין שיש לי כל מיני חלופות הגעה למשרד אך בגלל שיש נסיעות עבודה אני חייבת להיות נגישה כמעט על בסיס יומיומי ולהגיע ברכבי האישי, בנוסף לא נחתם הסכם עבודה, בראיון אמרו לי שנסיעות עבודה מתגמלות ומשתלמות ורק אחרי שעבדתי אמרו לי שמקבלים 2 ש"ח ורק לאחר הדיווח הראשון בו העירו לי שאני "מרוויחה" על חשבונם פעמיים היות והם משלמים לי נסיעות וזה כביכול יוצא "על הדרך" (אמרתי להם שבימים אלה שאני עושה נסיעות עבודה שיפחיתו את המחיר של האוטובוס אך זה לא היה נראה להם היות וזה יוצא להם יותר יקר).
בשורה תחתונה יוצא ששאני משלמת דלק (לא כולל בלאי, טיפולים, ביטוחים וכו') בכמעט 1,300 ש"ח ומחוייבת רוב הזמן להגיע עם הרכב אך מקבלת רק 500 ש"ח, האם זה מותר ע"פ החוק?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר