שלום רב,
אני שוכרת דירה בקרבת מקום עבודתי (העבודה היא זמנית וכחלק מקבלתה שכרתי דירה בקרבת המקום).
ע"פ החוזה, אני אמורה לסיים את תקופת העבודה ב-1/11.
אך, החל מראש השנה שעות העבודה מצטמצמות לכ-4/5 שעות, מה שמשאיר לי אופציה לשלב מקום עבודה נוסף וקבוע בשעות הבוקר, ליד מקום מגורי הקבוע, במרחק שעתיים נסיעה ו-2 אוטובוסים.
אין סעיף בחוזה לגבי הדירה ואין לי התחייבות להשכיר אותה. זו פשוט הייתה אופציה נוחה. (הדירה היא בקיבוץ).
שאלתי היא, האם יש באפשרותי להחליט שאני ממשיכה לעבוד אך מחודש אוק' עוזבת את הדירה וחוזרת למקום מגורי הקבוע.
מבחינתי אין לי בעיה לנסוע על בסיס יומי אך האם אני אקבל החזר נסיעות?!
האם חובה לשלם נסיעות במקרה שכזה?
הציעו לי עבודה טובה ואני רוצה להתחיל להתכונן לעבודה ולהמשך השנה, אחרי שאסיים פה (במקום הזמני).
אז האם יש באפשרותי לעזוב ולהחליט שאני אגיע כל יום בתחבורה ציבורית, והאם אקבל החזר נסיעות?
תודה רבה.
צו הרחבה להסכם הקיבוצי הכללי בדבר השתתפות המעביד בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה, קובע כי כל עובד הזקוק לתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו, זכאי לקבל ממעסיקו השתתפות בהוצאות הנסיעה לעבודה וממנה.
הזכאות להחזר הוצאות נסיעה קיימת גם לעובד שאינו נזקק לתחבורה ציבורית ובלבד, שעפ"י אמות מידה אוביקטיביות הוא זקוק לתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו. העובד זכאי להחזר הוצאות נסיעה , כשהן מחושבות עפ"י עלות נסיעה ברכב ציבורי (ראה דב"ע נו-3-46 רונית עילם- אטלס שירותי כ"א בע"מ).
במידה והעובד אינו מגיע לעבודתו מסיבות שונות שאינן קשורות לעבודתו כדוגמת מחלה וכו' , ניתן להפחית את דמי הנסיעה בהתאמה.
ההתייחסות לנושא שונה ממעביד למעביד.
לגבי תשלום נסיעות תוך כדי העבודה המעביד מחוייב בתשלום מלוא ההוצאה בתחבורה הציבורית או בהסכמה הדדית לגבי רכב שישמש לצורכי עבודה בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר