שלום,
אני מקבלת שכר גלובלי.
מה קורה אם אני חולה?
עד כה הורידו לי את כל ימי החופש שלי על חשבון ימי המחלה, כי אמרו לי שביום הראשון אני לא זכאית ליום מחלה (וכל פעם זה היה יום אחד) ועל כן יורידו לי בשכר (אף על פי כן שאני מקבלת שכר גלובלי).
האם זה נכון? , לכן העדפתי לוותר על ימי החופש ובפרט שלא יורידו לי מהשכר.
או שלעובד שמרוויח גלובלי זכאי לימי מחלה מהיום הראשון.
כמו כן, מה קורה אם אין לי אישור מרופא, אז עדיין אני מקבלת יום מחלה?
ואם יש לי אישור, כמה תשלום אני מקבלת עבור כל יום מחלה וכמה ימי מחלה בשנה אני זכאית.
תודה רבה!
ביום 28 במרץ 2011 פורסם חוק דמי מחלה (תיקון מס' 4) .
תחולת החוק מ-1 באפריל 2011 ויחול על דמי מחלה המגיעים בעד תקופת מחלה מיום זה אף אם החלה לפני כן.
על פי התיקון לחוק יהיה התשלום עבור דמי מחלה מהיום הרביעי ואילך בשיעור 100% משכר העבודה המלא שהיה העובד זכאי לקבל בתקופת זכאותו לדמי מחלה אילו המשיך בעבודתו (במקום 75% מהשכר כפי שהיה קודם) והתשלום עבור הימים השני והשלישי למחלה יהיה בשיעור 50% מהשכר (במקום 37.5% מהשכר כפי שהיה קודם.)
אין שינוי לגבי היום הראשון למחלה – נשאר ללא תשלום כפי שהיה לפני התיקון לחוק.
אין שינוי לגבי צבירת ימי מחלה על פי החוק.
עובד במשכורת חודשית ימשיך לצבור בכל חודש עבודה מלא 1.5 ימי מחלה עד צבירה מקסימלית של 90 יום. עובד במשרה חלקית יצבור ימי מחלה יחסית לימי עבודתו בפועל.
עפ"י חוק דמי מחלה, דמי מחלה כמוהם (במידה ואושרו כדין ע"י רופא הרשאי לתיתם והוגשו למעביד) כשכר עבודה שעל המעביד לשלם לעובד כמפורט בתניות החוק .כל תניה בהסכם שאינה תואמת את לשון החוק, לשון החוק גוברת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר