שלום!
אני עובד כבר שלושה וחצי חודשים בתחום האבטחה ואני חתום לשנה וחצי. נאמר לי שבמידה ואני אתפטר לפני תום החוזה אני אצטרך לשלם את עלות הקורס שהיא בסביבות ה-8000 ש״ח. בחוזה חתמתי על החזר הוצאות לעבודה עד 16000 ש״ח.
אני רוצה להתפטר מכיוון שלא טוב לי שם- היחס מגעיל ויש בעיות קטנות בשכר למשל אם עובדים בוקר ואז לילה באותו יום זה נחשב יום דיווח אחד ומקבלים החזר נסיעות רק על משמרת אחת. קורה למשל שדוחסים לך 4 משמרות ביומיים וזה נחשב רק יומיים עבודה וסיימת את השבוע. חוץ מזה לא הוסבר לי במדוייק על אופי המשמרות ומסתבר שרוב המשמרות ארוכות יותר מ8 שעות ולא ידעתי את זה מראש.
בקיצור ולעניין, מה הסיכויים להתפטר במצב כזה מבלי לשלם להם 8000 שקל שזה כמעט כל מה שהרווחתי בשלושה וחצי חודשי עבודה האלה?
אין מניעה שמעביד יממן לעובדים קורס הכשרה מקצועית בתחילת עבודתם תמורת התחייבות להעסקה בזמן מוגדר. כאשר אותם עובדים מתפטרים לאחר תקופה קצרה, זכאי המעסיק לחייבם בתשלום עלות הקורס ובלבד שהעלות היא ביחס נאות לסכום החוב. באשר לסבירות סכום החוב, סמכות ביה"ד להפחית את הפיצוי המוסכם תעשה רק במקרה חריג בו מצא העדר "כל יחס סביר" בין אותו פיצוי לבין הנזק שניתן היה לחזותו מראש. כל עוד קיים יחס סביר כלשהו, ולו דחוק, משאירים את הפיצוי המוסכם בתוקפו.(דמ"ר 46818-03-11 יעקב נ' סופרבוס בע"מ בית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו בפני כב' הרשם תומר סילורה).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר