אני עובד בחברה גדולה למעלה משנה (המחלקה שלנו מועסקת על ידי אאוטסורסינג). כאשר התקבלתי לעבודה (כמו שאר עובדי המחלקה) נאמר לי כי בנוסף למשכורת אקבל ללא תשלום ארוחת צהריים בכל יום ושני פריטים ממכונת שתייה\חטיפים.
היום בערב קיבלנו מייל ממנהל חברת אאוטסורסינג שקרתה טעות בחישוב בין חברת אאוטסורסינג לחברה בא אנחנו עובדים (נמצאים פיזית ובא אנחנו מקבלים ארוחות ופריטים ממכונה). בשל הטעות מחייבים את חברת אאוטסורסינג להחזיר עשרות אלפי שקלים עבור אוכל. המנהל מבקש מכל עובדי המחלקה לשלם רטרואקטיבית (מיום תחילת העבודה) 50% תשלום עבור ארוחות ופרטי מכונה. נוסף על כך, נאמר במייל כי מהיום הארוחות יהיו תמורת 23 שקלים וכל פריט במכונה תמורת 4 שקלים. חשוב לציין שכל עניין הארוחות לא מצוין בחוזה אלא סוכם בעל פה. אני (ומחלקה שלמה יחד איתי) אינני יודע עד כמה התנהלות כזאת היא חוקית וכיצד עלינו לנהוג במקרה זה.
אודה על התייחסות.
ראשית, יש לטעון כי מדובר בהרעת תנאי העבודה, אומנם לא בצורה מהותית בשל תשלום עבור הארוחות, אך כן בשל העובדה, כי מבקשים מכם כעת לשאת בעלות של טעות מצד המעסיק!!!
עליכם להתאגד ולהודיע למעסיקכם כי מדובר בקיזוזים שלא כדין להם אתם לא נותנים את הסכמתכם. באם המעסיק יעשה קיזוז בכל זאת עליכם להתאגד ולפנות להמשך טיפול וייצוג משפטי של תובענה ייצוגית בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה, זכויות עובדים, תביעות וייצוגיות בדיני עבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר