עבדתי שנה בגנון פרטי ובסוף השנה ב-14 לאוגוסט אמרתי למעסיקה שאני רוצה לעזוב ואם אפשר לקבל מכתב פיטורים ואני אחתום לה על מכתב ויתור פיצויים היא אמרה שזה לא חוקי אז אמרתי לה אם אין מכתב אני מגיעה רגיל לעבודה ב-1/9 11 שעות לפני פתיחת שנת הלימודים היא שולחת לי s.m.s וכותבת לא להגיע מחר היא נתנה לעו"ד לכתוב מכתב ויתור וזה יהיה מוכן ביום ראשון,ביום ראשון היא שולחת לי הודעה שהמכתב לא מוכן הוא יהיה ביום שלישי ביום שלישי היא שולחת שוב הודעה שהמכתב יהיה מוכן ביום חמישי (היום) התקשרתי אליה ואמרתי לה למה היא מושכת אותי כבר שבוע אמרתי שאני רוצה לחזור לעבודה כי נראה חי שהיא עושה ממני צחוק היא אמרה שהיא לא רוצה לראות אותי היום אני אמורה לקבל את המכתב והאמת אם אמרתי שאני מוותרת על הפיצויים היום כבר לא מסכימה גם משכה שבוע את עניין המכתב וגם אמרתי לה שאני רוצה לחזור והיא לא הסכימה אני אובדת עצות לא יודעת איך לנהוג מה לעשות לחתום על המכתב אני לא מוכנה. בבקשה בבקשה תנו לי תשובה כמה שיותר מהר במשך 39 שנות חיי לא קרה לי דבר כזה *גם מה שצריך לשלם על פי חוק היא לא שילמה לא פנסיה ולא הבראה. סליחה שהפנייה ארוכה פשוט כתבתי את כל השתלשלות האירועים.
ראשית, עלי להודיעך, כי באם היא לא שילמה לך הבראה וימי חופשה ו/או פנסייה הרי שמדובר בהרעת תנאים מזכה בפיצויים.
באם לא מסרת לה מכתב התפטרות, הרי שהיא פיטרה אותך כל עוד היא לא נותנת לך להגיע למקום העובדה, שלחי לה הודעה בה את מבקשת להודיע לה שאת כלל לא התפטרת ואת מבקשת לחזור למקום העובדה ואם היא לא תחזיר אותך הרי שהיא פיטרה אותך ומדובר בפיטורים שלא כדין.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר