שלום,
העסקתי בחנות שלי עובד כ 9 שנים.לפני כשנה הוא לקח פיצויים וסגרנו חשבון על תקופה של כ 8 שנים ואחרי הפסקת עבודה של 6 חודשים הוא חזר לעבוד שוב מאחר ,שחשדתי ,שהוא לא אמין ..פיטרתי אותו מהעבודה ללא הודעה מראש, אך אני מעונינת לשלם לו כל המגיע לו עבור השישה חודשים הוא בא אלי כל יום בדרישה אחרת.
שאלותי הם:
1 - זה ,שפיטרתי אותו ללא הודעה מראש - מה החוק אומר ...
2 - פנסיה לא שילמתי לו ... האם אני צריכה לשלם לו פנסיה עבור השנים לפני חוק הפנסיה ,שיצא בשנת 2008 מה החוק אומר ?
3 - אני רוצה לסגור איתו את החשבון ולתת לו את המגיע לו על פי החוק...והוא רק מושך את הזמן ודורש סכומים - מה אני עושה במצב זה?
בברכה
החובה להפקיד לעובדים לחיסכון פנסיוני היא מכוח צו הרחבה שעליו חתם שר התמ"ת, אלי ישי, ב-31 בדצמבר 2007. הצו מרחיב הסכם קיבוצי שנחתם בין ההסתדרות לבין לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, וקובע כי כל מעסיק חייב להפקיד עבור עובדיו לחיסכון פנסיוני.
חובת ההפקדה חלה החל מה-1 בינואר 2008. צו ההרחבה קובע כי כל עובד (מגיל 21 לגבר ומגיל 20 לאישה), עד גיל הפרישה, זכאי להפקדות לחיסכון פנסיוני.
משנת 2009, עובד יהיה זכאי לחיסכון פנסיוני לאחר מחצית שנת עבודה בלבד. לעניין זה, שנת 2008 תהיה תקופת מעבר, ובמהלכה עובד שיש לו ותק של 9 חודשים ומעלה יהיה זכאי להפקדות לחיסכון פנסיוני.
ההסכם חל רק לגבי עובדים שאין להם חיסכון פנסיוני כחלק מתנאי עבודתם. עובדים שיש להם כיום חיסכון פנסיוני לא יושפעו מההסכם.
לגבי הודעה מוקדמת לפיטורים - החובה הינה עפ"י חוק הודעה מוקדמת .
לגבי סיום יחסי עובד מעביד - מאחר ואין בידי את כל הפרטים בנסיבות העניין מומלץ כי תפני ליעוץ אישי בנושא.
יגאל כהן, עו"ד
התמחות בדיני עבודה וביטוח לאומי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר