אני עובדת בחברה שנתיים. היה נהוג בחברה שמשלמים לנו עבור ימי מחלה (החל מהיום הראשון על אף שהחוק לא מחייב) והם שילמו כך לכל העובדים. עכשיו החברה החליטה לגבי (בלבד) לקזז מהמשכרות שלי את כל ימי המחלה ששילמו כשלא היו צריכים לשלם. כלומר אם הם שילמו לי מהיום הראשון על אף שהחוק לא מחייב אז עכשיו הם אומרים שהם פועלים לפי החוק ולכן מותר להם והם מקזזים רטרואקטיבית מאז שהתחלתי לעבוד את ימי המחלה ששולמו. לדעתי הם עושים את זה כי הם רוצים שאתפטר . האם מותר להם? האם הם יכולים פתאום להחליט אחרי שנתיים שהם משלמים לי ולכל העובדים להפסיק לשלם לי ועוד לקזז את זה רטרואקטיבית? תודה רבה מיכל
לדעתי, המעסיק לא יכול לקזז לך רטרואקטיבית את ימי המחלה שקבלת מעבר לחוק, כי, כדבריך באותו מקום עבודה נהוג לשלם מהיום הראשון ובנוסף, את הסתמכת על התשלום שקבלת ולכן, אינם יכולים להפחית לך בדיעבד. לגבי העתיד, אם ישנם במקום עובדים רבים ומפלים אותך לרעה, בגלל אחת מהסיבות המנויות בס' 2 לחוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה, תוכלי לטעון בבית הדין כי מפלים אותך (בגלל היותך אשה, הורה, גיל, וכיוצ"ב). אם יש במקום מעט עובדים, אזי ניתן לסכם עם כל עובד תנאי עבודה שונים.
בברכה,
ענת רוזנר, משרד עורכי דין
דיני עבודה, גישור ביחסי עבודה, ייעוץ וייצוג משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר