האם ניתן להגיש תביעה בבית דין לעבודה רק על תלושים לא מפורטים שחסרים בהם פרטים לאורך זמן לא מבוטל כגון ותק שמעולם לא הופיע פרטי מעביד פירוט של הפנסיה חלקיות המשרה(אני עובד שעתי 5 ימים בשבוע 6 שעות ביום) וכדומה . האם זאת עילה מספיקה לתביעה שבית דין מתייחס אליה בכובד ראש? האם יכולים להאשים אותי בכך שלא דיברתי עם המעסיק על ה"עוול" למרות שבאמת לא ידעתי על הרבה זכויות שמגיעות לי עד אחרי הפיטורין? בקיצור זאת סיבה מספיק טובה כדי לתבוע? תודה.
ניתן לפנות לבית הדין בעילת תביעה לפי סעיף 24 לחוק הגנת השכר, אך אני חוששת שלא יתייחסו לתביעתך בכובד ראש אלא אם תוכיח נזק כגון פגיעה בזכויותיך הסוציאליות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
שחכתי לציין שהעלימו לי הרבה ימי חופשה ומחלה בגלל שזה לא נרשם בתלוש . ומתשובתך הבנתי שהחוק הזה הוא עוד חוק בלי שיניים . לא הבנתי בדיוק עם לא רשום לי לדוגמא את הוותק או את אחוז המשרה והתלוש נראה כמו סינית אפילו יותר מהתלוש שלפני התיקון לחוק אזי למה הוא בכלל הומצא?
אתה צודק לגמרי, וכפי שכבר אמרתי לך אתה היכול לתבוע בעילה לפי סעיף 24, ובית הדין יהא חייב להתייחס לתביעתך. יחד עם זאת, מניסיוני, רצוי להוסיף עילות תביעה נוספות כגון אי פידיון ימי חופשה וכיו"ב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר